Yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı ile beraberindeki 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturma kapsamında 8 Haziran’da Van’da bulunan evine yapılan baskın sonucunda gözaltına alınan ve yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı ile Zehra Güçen, Dilşa Kocakaya, Gazal Dilek ve Tülay Demir emniyet ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

YURT DIŞI YASAĞI VE ADLİ KONTROL ŞARTI

Savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle Kocaeli 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Avcı ve beraberindekiler yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. MA'nın aktardığı habere göre, Avcı ve beraberindekilerin soyut iddialarla gözaltına alınıp mahkemeye çıkarıldıklarını aktaran avukat Ümit Avcı, “Cezaevi yapılanması içinde yer almak”, “Belediye çalışmalarına katılmak”, “Kooperatif faaliyetlerinde bulunmak”, “Kumbara kurup yardım kampanyası düzenlemek” gibi siyasi çalışmalarla karşılaştıklarını belirtti.