Van'ın Saray ilçesinde 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Van Valisi Bilmez, "Özalp, Saray ve Gürpınar'daki 15 mahallede orta ve ağır hasarlı evler var. 5 vatandaşımız hafif yaralı" açıklamasında bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Van'ın Saray ilçesine bağlı Örenburç Mahallesi'nde saat 13.03'te 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin yerin 5,2 kilometre derinliğinde yaşandığı aktarıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise 5,4 büyüklüğündeki depremin merkez üssünü Özalp ilçesi, derinliğini ise 6,96 kilometre olarak duyurdu. Yurttaşlar sarsıntı sonrası sokaklara çıkarken, depremin Bitlis'te de hissedildiği aktarıldı. Öte yandan Avrupa Sismoloji Merkezi depremin şiddetini 5,1 olarak bildirdi.

SOYLU: "KÖYLERDEN SADECE BİR EVDE KISMİ YIKIK İHBARI VAR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise depremin hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Van’da 13.03’de meydana gelen 5.4 büyüklüğünde depremde Özalp merkezde yapılan ilk taramalarda hasar gözükmüyor, köyler de taranıyor. Şu ana kadar köylerden sadece bir evde kısmi yıkık ihbarı var Gelişmeler Van Valiliği ve AFAD Başkanlığımızca kamuoyuna bildirilecektir" bilgisini aktardı. https://twitter.com/suleymansoylu/status/1276101400108445697

VAN VALİSİ: "5 KİŞİ HAFİF YARALANDI"

Depremde 5 kişinin hafif yaralandığını söyleyen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Bazı köylerde hasar gören evler var. Bölgede hasar tespit çalışmalarına başladık" bilgisini verdi. İlçe merkezinin yanı sıra bağlı köylerde de tarama çalışmalarının yürütüldüğünü aktaran Bilmez, şu ifadeleri kullandı: "Özalp merkez ve köylerinde yaptığımız taramada bir köyümüzde bir evimiz kısmen yıkıldı, bunun dışında bir can kaybımız yok. Ancak bazı mahallelerde hasar gören evlerin evlerin olduğu ilk bilgisini aldık. Ekiplerimiz sahaya doğru hareket etti. Bölgede hasar tespit çalışmalarına arkadaşlarımız başladı."

AFAD: "5 EV VE BAZI HAYVAN BARINAKLARI YIKILDI"

Depremin ardından bölgede başlatılan çalışmaların sürdüğünü aktaran AFAD, şu açıklamada bulundu: "Gürpınar ilçesinin Elaçmaz Mahallesi'nde 5 ev, Saray ilçesinin Örenburç Mahallesi'nde 6 ve Özalp ilçesinin Yünkuşak Mahallesi'nde 1 olmak üzere 7 evde hasar oluştu. Baltepe Mahallesi Nazarova mezrasında hayvan barınaklarının yıkıldığı ve enkaz altında hayvanların kaldığı bilgisine ulaşıldı. AFAD Van ekipleri, Saray, Gürpınar ve Özalp ilçelerine intikal etti."