İstifa eden 108 kişiyle ilgili açıklamada, 8 kişinin istifa etmedi, 10 kişinin daha önce istifa ettiği, 29 kişinin ise “parti görevlerini yerine getirmediği” ifade edildi. Açıklamada istifa edenlere fitneci, hizipçi gibi suçlamalar yöneltildi.

Vatan Partisi “108 partilinin istifa ettiği” yönündeki haberler ilişkin açıklama yaptı. “Listedeki 8 üyemiz istifa etmediğini, isimlerinin kendilerinin haberi olmadan eklendiğini beyan etmiştir” Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, 10 kişinin ise 1 ila 4 yıl önce istifa ettiğini öne sürdü. Bursalı, listedeki 29 kişinin ise “yaklaşık 2 yıldır parti görevlerini yerine getirmediği” iddiasında bulundu. Bursalı’nın verdiği bilgilere göre, 29’u “parti görevlerini yerine getirmeyen”ler olmak üzere toplam 90 kişinin istifa ettiği doğrulanmış oldu.

“FİTNECİ, HİZİPÇİ, AYAK BAĞI”

Bursalı, yazılı açıklamasında, partinin önemli isimlerinden Bedri Gültekin'in 21 Ocak'ta partiye istifa mektubunu sunduğu bilgisine de yer verildi ve şöyle denildi: “Parti programı ve temel siyasetlerine aykırı faaliyette ısrar eden Bedri Gültekin, 15 Ekim 2020'de disipline sevk edilmiş ve Merkez Disiplin Kurulu'nun 22 Ocak'ta oy birliğiyle aldığı kararla partiden kesin olarak ihraç edilmiştir”. Bursalı, istifaları “ahlak düşkünlüğünün ve bunalımın son göstergesi” olarak değerlendirdi. Açıklamada fitneci ve hizipçi gibi suçlamaların yanı sıra “Biden’ın kaptanlığında ABD gemisine binmek”, “ayak bağı olmak”, “HDP ile aynı cephede yer almak” gibi ifadelere de yer verildi.