Çıkacak kararların merakla beklendiği Yüksek Askeri Şura sona erdi. Toplantıdan sonra alınan kararlara ilişkin açıklama yapıldı. TSK'nin komuta kademesi değişmezken '15 Temmuz kahramanı' ilan edilen Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı henüz 58 yaşında emekliye sevk edildi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararlar açıklandı. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesi değişmedi. 17 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. Sputnik'in haberine göre Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararları onayladı. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesi değişmedi. 17 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltilirken, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.

30 GENERAL VE AMİRAL EMEKLİ EDİLDİ

30 general ve amiral ise kadrosuzluktan emekli edildi. 35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 294 albayın görev süreleri ise iki yıl uzatıldı. Karara göre 226 olan general/amiral sayısı 30 Ağustos itibarıyla 247 olacak.

METİN GÜRAK ORGENARELLİĞE YÜKSELTİLDİ

Genelkurmay 2. Başkanı Korgeneral Metin Gürak orgeneralliğe, Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramiralliğe terfi etti.

15 TEMMUZ KAHRAMANI İLAN EDİLEN KORGENERAL ERKEN EMEKLİ EDİLDİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, gecenin gidişatını değiştiren ve “15 Temmuz kahramanlarından” ilan edilen eski Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı emekliye sevk edildi. Böylelikle 58 yaşında olan Aksakallı, emekli olmasına 7 yıl varken emekli edilmiş oldu. Aksakallı 15 Temmuz’dan sonra yapılan YAŞ’ta Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan alınmıştı.

ERDOĞAN'IN MUHARREM İNCE'Yİ ELEŞTİRDİĞİ KONUŞMAYI ALKIŞLAMIŞTI

Eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel de emekliye sevk edilenler arasında. Kamuoyu, Metin Temel'i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden önce Erdoğan'ın Muharrem İnce'yi eleştirdiği konuşmayı alkışlamasıyla hatırlıyor. O konuşma sonrası seçim yarışında olan Muharrem İnce askeriyenin bu şekilde siyasallaşmasına büyük tepki göstermiş, "30 Ağustos'ta ilk emekli edeceğim general o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, Ak Parti'nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak, herkes anayasaya yasalara uyacak. Bir general böyle bir şey yapamaz" demişti. 62 yaşında olan Temel ise emekliliğine 3 yıl kala emekliye sevk edildi. Metin Temel, Afrin’e yönelik operasyonu yürüten komutandı.