Erdoğan'ın duyurduğu "toplu iftar" yasağına rağmen Türk Diyanet Vakfı, Çorum'da 200 öğrenciyle birlikte toplu iftar düzenledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı tam kapanma açıklamasında “Ramazan ayında toplu iftar ve sahur yapılamayacak” demişti. Öte yandan İçişleri Bakanlığı da geçtiğimiz haftalarda tüm illere gönderilen genelgede, vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyeceğini duyurmuştu. Yasak duyurularına rağmen Türk Diyanet Vakfı, Çorum'da 200 öğrenciyle birlikte toplu iftar düzenledi.

200 ÖĞRENCİYLE TOPLU İFTAR

Türk Diyanet Vakfı'nın, Çorum İl Müftülüğü'ne bağlı yurtlarda kalan 200 öğrenciye toplu iftar yemeği verdi. 200 öğrencinin bir araya geldiği yemek masasında oturduklarını gösteren fotoğraflar, Çorum İl Müftlüğü'nün sosyal medya hesabından "İl müftümüz, KYK'da kalan öğrencilerle buluştu" başlığıyla paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni tedbirleri açıkladı. Erdoğan,  “29 Nisan 2021 saat 19.00’dan başlayıp 17 Mayıs 2021 sabah 05.00’e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak” dedi. Tam kapanma süreci boyunca zincir marketlerin belirli saatler arasında açık olacağı kaydedildi.