AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı, Hakan Boyav'a, "Sana en azından sağcısın diye ödül vermemişler. Bana solcuyum diye yıllardır rol vermiyorlar" diyerek eleştiride bulunan oyuncu İlyas Salman'ı hedef aldı.

Türkiye'de ödül alabilmek için solcu olmak gerektiğini iddia eden Payitaht Abdülhamid dizisinin oyuncusu Hakan Boyav'a usta oyuncu İlyas Salman, tepki gösterdi. Salman, Boyav'ın açıklamasını "Sana en azından sağcısın diye ödül vermemişler. Bana solcuyum diye yıllardır rol vermiyorlar, Hakan” diyerek eleştirdi.

"GAVURLAŞTIRMA VE KÖKÜNDEN KOPARMA" İDDİASI

Bu cevabın üzerine Meclis'te "Yeliz" ismi ile açtığı canlı yayınla bilinen AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, yaptığı bir paylaşımla İlyas Salman'ı hedef aldı. İlyas Salman'ın rol aldığı filmler ile, "gavurlaştırma ve kökünden koparma" görevi üstlendiğini iddia eden Çamlı, "CHP ile başlayan milleti başkalaştırma (gavurlaştırma, kökünden koparma) asrında önemli bir görev üstlenen sinema hayatının figüranı ödül almış. Kim kimden ne aldığına bakarsan bence pek sıkıntı yok, normal" ifadelerini kullandı.