Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da hedef alarak, "Satın alıp bağışladığı portre karşılığında, hangi ihalelerin, kendisine verilme taahhüdü yapıldı?" diye sordu.

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Londra'da açık artırmayla satılan Kanuni Sultan Süleyman'ın portresini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağışlayan alıcıya 'geri zekalı' diyerek hakaret etti. "Kanuni portresini bağışlayana hangi ihale verildi?" başlıklı bir yazı kaleme alan Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, "Kimse, aklımızla alay etmesin. Bu devirde, hangi aptal, avuç içinden biraz büyük bir portreye 5 milyon TL verir? Hangi geri zekalı, 5 milyon TL verip aldığı portreyi, hiçbir menfaati olmaksızın, getirip İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağış yapar?" ifadelerini kullandı.

"HANGİ İHALENİN KENDİSİNE VERİLME TAAHHÜDÜ YAPILDI?"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da hedef alan Karahasanoğlu, şunları yazdı: "16.-17. yüzyıla ait yeni keşfedilmiş Kanuni Sultan Süleyman tablosu diye takdim edilen 5 milyonluk yurtdışına para transferinin merkezindeki satıcı kim? Bir FETÖ’cü vakıf mı? Fatih portresini satan da aynı kişi mi? Kanuni portresini satın alan kişi kim? İBB’de hangi ihaleleri alıyor? Satın alıp bağışladığı portre karşılığında, hangi ihalelerin, kendisine verilme taahhüdü yapıldı? Kusura bakmayın. Karşımızdaki kişi, 'Şeffaflık, ihalelerin canlı yayında İstanbullulara izlettirileceği' sözü vermiş ise ben bu soruları sorarım. Kimse, aklımızla alay etmesin. Bu devirde, hangi aptal, avuç içinden biraz büyük bir portreye 5 milyon TL verir? Hangi geri zekalı, 5 milyon TL verip aldığı portreyi, hiçbir menfaati olmaksızın, getirip İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağış yapar? Ekrem İmamoğlu’nun 'Biz kazandırdık' diye şov yaptığı bir konuda, hangi şapşal, ‘Benim ismim gizli tutulsun. Ben hayır yapmış oldum’ der. İBB’ye bağışlanan, hayır olmadığı apaçık ortada bir bağışı, yapan manyak, niye saklar? Müzayedeye katılmak bile, kara para aklama amaçlı değilse, 'hava atma' operasyonundan başka bir şey değil iken, sırf 'Londra’daki müzayedeye katıldım. Orda eski eserlerden birkaç parça aldım' demek için, malum sosyetenin deli divane olduğu bir konjonktürde bu gizemin arkasında ne yatıyor?"