Türkiye’de insanların İslam’a olan inançlarını terk ettiklerini söyleyen Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, "İslam’ın terkedilmesi ya da yitirilmesi, bu toprakların elimizden gitmesi ve tarihten çekilmemizle sonuçlanabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’de insanların İslam’a olan inançlarını terk ettiklerini ve deizmin “çığ gibi yayıldığını” belirtti. Kaplan, bugünkü köşe yazısında “Çok ürpertici gelebilir ama açıkça gördüğüm şey, toplumda deizmin çığ gibi yayıldığı, insanların İslâm’ı, İslâmî duyarlıkları hızla terk ettikleri yakıcı gerçeğidir” ifadelerini kullandı.

"GELEN DALGA HEPİMİZİ SİLİP SÜPÜREBİLİR..."

“Uyarıyorum” diyen Kaplan, şunları yazdı: "Böyle giderse, fazla değil 10 sene içinde, İslâm protestanlaştırılır, Müslüman insanların hayatlarından da hızla çekilir, camiler, vakit namazlarında bomboş kalır ya da sadece ölümünü bekleyen ihtiyarların son gidecekleri yere, ölüm mekânına dönüşür ve sadece “cuma âyinleri” yapılan kiliselerin derekesine düşebilir!" “Toplum, İslâmî duyarlıklarını yitiriyor, İslâm’ı terk ediyor hızla...” diyen Kaplan, yazısını şöyle sonlandırdı: "Gelen dalga hepimizi silip süpürebilir... Hız, haz ve ayartıya dayalı dromokratik kültür, postmodern popüler teknopagan kültür, toplumun genç kuşaklarının mankurtlaşması, metamorfoz yemesi, İslâmî köklerini, dolayıyla İslâm’ı terk etmesine yol açabilir. İslâm’ın terkedilmesi ya da yitirilmesi, bu toprakların elimizden gitmesi ve tarihten çekilmemizle sonuçlanabilir. Macar ve Bulgar örnekleri capcanlı duruyor önümüzde. İlgili herkesi yüksek sesle uyarıyorum: İslâm’ı terk edenler, bu ülkeyi leş kargalarına dekor yapmaktan çekinmezler, bunun neye mal olabileceğini bile düşünemezler: Toplumun İslâmî omurgasını, duyarlıklarını ve ilkelerini yitirmesi, bu toplumun toplum olma özelliklerini de yitirmesi, erimesi ve tarihten çekilmesi ile sonuçlanır -Allah korusun."