Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından dün Ayasofya'da okunan hutbede Atatürk'ün isminin anılmamasına tepki gösterere, "Ey Cumhuriyet Savcıları Atatürk'e hakaret eden Ali Erbaş hakkında derhal iddianame düzenleyip mahkemeye sevk edin" çağrısında bulundu.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya'da dün ilk kez kılınan cuma namazında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından okunan hutbede Atatürk'ün isminin anılmamasına tepki gösterdi. "İki elim Ali Erbaş'ın yakasındadır" diyen Uğuroğlu, "Ey Cumhuriyet Savcıları Atatürk'e hakaret eden Ali Erbaş hakkında derhal iddianame düzenleyip mahkemeye sevk edin" çağrısında bulundu.

"İKİ ELİM ALİ ERBAŞ'IN YAKASINDADIR"

Şimdiye kadar cuma hutbelerinde 'isim verilmez' diyerek Atatürk'ün adının anılmadığını hatırlatan Uğuroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın dün Fatih Sultan Mehmet'in ismini defalarca andığını, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da adına yer verdiğini, ancak Atatük'ün isminin anılmadığını belirten Uğuroğlu, şu ifadeleri kullandı: "İki elim Ali Erbaş'ın yakasındadır. Vatandaşlık hakkımı AKP iktidarına da, Diyanet Başkanı'na da helal etmiyorum… Ve diyorum ki;Eğer Atatürk olmasaydı bugün Ayasofya'yı cami olarak ibadete açabilir miydiniz? Sadece Ayasofya'da değil dört bir köşesi işgal altındaki Anadolu'muzun camileri olur muydu?Ezanlarımızın yurdun dört bir köşesinde okunur muydu? Bu ne nankörlüktür? Hepinizi şiddetle kınıyorum..."

"AKP'NİN HIZLA DÜŞEN OY ORANLARINI DURDURMA PROJESİ"

Ayasofya'nın AKP'nin hızla düşen oy oranlarını durdurma projesi olduğunu belirten Orhan Uğuroğlu, şöyle devam etti: "Ayasofya'nın cami yapılması birkaç gün konuşulur ve unutulur ama milletin derdi, sorunu, geçim sıkıntısı devam eder... Ey Cumhuriyet Savcıları Atatürk'e hakaret eden Ali Erbaş hakkında derhal iddianame düzenleyip mahkemeye sevk edin... "

ERBAŞ "VAKFEDİLENİ ÇİĞNEYEN LANETE UĞRAR" DEMİŞTİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet’in resim sitesinde yayınlanan cuma hutbesinin dışına çıkmış, "Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar" demişti. Ayasofya, Atatürk'ün de imzasının bulunduğu 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülmüştü.