Hükümete yakınlığı ile bilinen Yenişafak gazetesi, Ali Ata adlı kişinin Instagram paylaşımını kaynak göstererek, "İmamoğlu'nun seçim şarkılarını yapan Ali Ata:İstanbul'un beş yılını çaldığımız için özür dileriz" başlıklı bir haber yaptı. İBB Sözcüsü Murat Ongun ise Ali Ata adlı kişiyle herhangi bir çalışmalarının olmadığını ve seçim şarkılarını Ali Altay'ın yaptığını hatırlattı.

Yenişafak gazetesi Ali Ata ile Ali Altay'ı karıştırarak İBB Başkanı İmamoğlu'na destek veren bir sanatçının desteğini çektiği yönünde yalan haber yaptı.

"GALİBA ALİ'LERİ KARIŞTIRDINIZ"

Yenişafak gazetesi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim şarkılarını yapan kişinin İmamoğlu'na verdiği destekten dolayı herkesten özür dilediğini iddia etti. Haberde, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim müziğini hazırlayan sanatçı Ali Ata, dikkat çeken bir açıklama yaptı. 'Hayatımın en kötü projesi bu adama şarkı yapmak, desteklemek" ifadeleri ile İmamoğlu'na verdiği destekten dolayı pişmanlığını dile getiren Ata, 'İstanbul'un beş yılını çaldığımız için özür dileriz' ifadeleriyle tepkisini dile getirdi" cümleleri yer aldı. Sonrasında ise Ali Ata adlı kişinin haberde bahsedilen kişi olmadığı ortaya çıktı.

ONGUN: ALİ ATA İLE HERHANGİ BİR ÇALIŞMAMIZ OLMADI

Haberin yayılması üzerine İBB Sözcüsü Murat Ongun'un yaptığı açıklama ile gerçek ortaya çıktı. Ongun, Ekrem İmamoğlu'nun seçim şarkılarını Ali Altay adlı sanatçının yaptığını ve Yenişafak'ın haberinde geçen Ali Ata ile çalışılmadığını duyurdu. Ongun, "Sevgili Yenişafak , galiba Ali'leri karıştırdınız :) Başkan Ekrem İmamoğlu’nun resmi seçim şarkılarını yapan sanatçının adı Ali Altay’dır. Haberdeki kişiyle şu ana kadar hiçbir çalışma yapılmamıştır. Sanatçı Ali Altay'ın fotoğrafını da bilginiz olsun diye paylaşıyoruz" dedi.