Yerlerine kayyum atanan Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ardından ev hapsi ile serbest bırakıldılar.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atanan ve evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Siirt Belediye Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, Baykan Belediye Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediye Eşbaşkanları Baran Akgül ve Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Belediye Eşbaşkanlığı görevine seçildiği halde mazbatası verilmeyen Resul Kaçar, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından dün gece adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Baran Akgül, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Dört gündür gözaltında bulunan eşbaşkanların savcılık ifadelerinin sabaha kadar sürdüğü belirtildi. Savcılık ifadelerinin ardından Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediyesi Eşbaşkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Baran Akgül tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Esmer Baran, Siirt Belediyesi çalışanları Eşref Tekin ve Gülçin Konneş ile Resul Kaçar ise adli kontrol talebiyle serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

"ÖRGÜT ÜYESİ OLMAK" SUÇLAMASI YÖNELTİLDİ

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada belediye eşbaşkanları, "Örgüt propagandası yapmak”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" iddialarıyla suçlanıyor.

EV HAPSİ İLE SERBEST BIRAKILDILAR

HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, "HDP'li Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, Kurtalan Belediye Eş Başkanı Baran Akgül, Baykan Belediye Eş Başkanı Özden Gülmez ve Ramazan Sarsılmaz'ın ev hapsiyle serbest bırakıldığını" duyurdu.

IĞDIR BELEDİYESİ EŞBAŞKANI SERBEST BIRAKILDI

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Iğdır Belediye Eşbaşkanı Eylem Çelik, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 gündür İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Çelik, işlemlerinin ardından sabah saatlerinde savcılık ifadesi için adliyeye getirildi. İfadesi alınan Çelik, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Yaşar Akkuş ise önceki gün "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmıştı.