TOGG, üreteceği yerli araçlarda kullanılacak bataryaların geliştirilmesi ve üretimi için Çinli Farasis ile mutabakat zaptı imzaladı.

Elektrikli yerli otomobil geliştiren Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) araçlarda kullanılacak bataryaların geliştirilmesi ve üretimi için Çinli Farasis ile mutabakat zaptı imzaladı.

BATARYA HÜCRELERİ TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Farasis tarafından yayımlanan bültene göre, Farasis tarafından üretilen Li-ion batarya hücreleri, TOGG ile birlikte geliştirilecek modüllere yerleştirilerek Türkiye’de üretilecek. İki şirket ayrıca Türkiye ve çevre ülkelerde ‘batarya ile elektrik depolama çözümleri’ sağlamak için birlikte ortak şirket kuracak.

"ÜLKEMİZİN BATARYA AR-GE KABİLİYETLERİNİ GELİŞTİRECEK"

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, konuya ilişkin bültende yaptığı açıklamada “Elektrikli araçlar için temel teknolojilerden biri olarak görülen Li-ion bataryaların Farasis gibi bir oyuncu ile ülkemize gelmesi kritik önem taşımakta. Bu işbirliği Türkiye’de elektrikli araç bataryası üretiminin ötesine geçerek ülkemizin batarya Ar-ge kabiliyetlerini geliştirecek" ifadelerine yer verdi.