Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, kendisi için “Öldüklerinde cesetleri camiye sokulmasın” diyen öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil’e, “Camiye almazsan, cemevinden kaldırırlar, müsterihim.Sen düşün!” yanıtını verdi.

Yalova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ebubekir Sifil, isim vererek Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'ın cesetlerinin camiye sokulmamasını söylemiş ve "Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir teklif: Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dinî sembol ve değerlerle, duayla, namazla... alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın" ifadelerini kullanmıştı.

“ÜNİVERSİTELERİMİZİN IŞİD ZİHNİYETLİ TARİKAT YUVALARI HALİNE GETİRİLDİ”

Sözcü yazarı Özdil, köşesinden Sifil’e şu sözlerle yanıt verdi: "Ebubekir Sifil adında bir yobaz, Diyanet'e çağrıda bulundu, 'gazeteciler Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın' dedi. Bu arkadaş, akademisyen. 'Doçent' sıfatı taşıyor. Yalova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Yani açıkça görülüyor ki… 2003 yılında akademisyenleri 'cenaze namazınızı kılmayız haa' diye tehdit edenler, 2020 yılında akademisyen sıfatıyla 'cenaze namazınızı kılmayız haa' diye tehdit savuruyorlar. Bilim yuvası üniversitelerimizin, ışid zihniyetli tarikat yuvaları haline getirildiğinin hazin kanıtıdır bu.” Tam böyle çaresiz bir dönemde, ‘cesedinizi camiye almayız haa, cenaze namazınızı kılmayız haa’ diye tehdit savurması, dini vecibemizi cezalandırma yöntemi olarak kullanması… Şuursuz yobazın, insanlıktan ne kadar çıkmış olduğunun, bizi tehdit ederken aslında kimleri rencide ettiğinin farkında bile olmadığının kanıtıdır. -- Bana gelince… Camiye almazsan, cemevinden kaldırırlar, müsterihim. Sen düşün!”