AKP döneminde aldığı tartışmalı araç ihaleleriyle gündeme gelen Akmercan ailesi AKP'li Çekmeköy Belediyesi'nden 68 milyon TL'lik araç ihalesi aldı. İhaleye katılan diğer firma ise daha düşük fiyat vermişti.

AKP'li Çekmeköy Belediyesi araç alım ihalesini 43 milyon TL isteyen şirkete değil 68 milyon TL isteyen şirkete verdi.

BELEDİYE 43 MİLYON TL'Yİ DEĞİL 68 MİLYON TL'Yİ SEÇTİ

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin araç kiralama ihalesinde, düşük teklif veren şirketin teklifi geçersiz sayılarak 24 milyon TL daha yüksek teklif veren şirketin teklifinin geçerli sayıldığı ortaya çıktı. KP’li Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, çok sayıda otomobil, otobüs kamyon ve kamyonet gibi araçları kiralamak için 29 Ağustos 2019 tarihinde “Araç kiralama” ihalesi düzenledi. İhaleye iki şirket katıldı ve 43 milyon 497 bin TL ile en düşük teklifi Ağaoğlu Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Şirketi verdi. Akmercan Turizm Taşımacılık Şirketi ise 68 milyon 167 bin TL teklif verdi. Ancak, Ağaoğlu Danışmanlık İç ve Dış Ticaret Şirketi’nin teklifi geçersiz sayıldı ve tam 24 milyon TL daha yüksek teklif veren Akmercan Turizm Taşımacılık Şirketi’nin teklifi geçerli sayıldı.

YİNE O ŞİRKET

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin milyonlarca liralık ihalesini alan Akmercan Turizm Taşımacılık Şirketi, Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar ve çok sayıda AKP’li belediyenin araç kiralama ihalesini aldı.