LGS ve YKS sınavlarının ne zaman yapılacağı, sokağa çıkma yasağı açıklamasının gelmesiyle merak konusu oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yapılacağı günlerde ‘sınırlı bir sokağa çıkma yasağı’ uygulanacağını duyurdu. Sınırlı sokağa çıkma yasağı, sabah erken bir saat ile sınavdan insanların eve ulaşacağı bir saat aralığına işaret ediyor. Beklentiler, yasağın sabah belirli saatler arasında olacağı yönünde idi. İlerleyen saatlerde açıklama geldi.

20 HAZİRAN CUMARTESİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "LGS'nin yapılacağı 20 Haziran günü 09.00-15.00 saatlerinde istisnalar hariç 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak" dendi.

27-28 HAZİRAN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde gerçekleşecek YKS nedeniyle de 27-28 Haziran'da 09:30-15:00 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının, sınavların öncesinde ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak, sınavların sorunsuz bir şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla uygulanacağı kaydedildi. Sınava gireceklerden toplu taşıma kullananların bir yakını, özel araçla gelinmesi halinde sürücüyle adayın bir yakını kısıtlamaya tabi olmayacak. Şehirler arası toplu ulaşım araçlarından bilet almış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak saatlerde fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlı üretim ve satışı yapılan iş yerleri açık olacak.

SINAV TARİHLERİ

LGS ve YKS sırasında sokağa çıkma yasağı olacağı yönünde açıklama yapılmasının ardından, birçok kişinin aklına "LGS ve YKS sınavları ne zaman" sorusu geldi.

LGS 20 HAZİRAN'DA, YKS 27-28 HAZİRAN'DA

LGS ile YKS sınavlarının tarihleri ve saatleri şöyle: LGS 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. *LGS 1. Oturum saat 09.30’da, LGS 2. Oturum 11.30’da başlayacaktır. YKS 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak. *YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Sınavı Testi (TYT): 27 Haziran 10:15 *YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testi (AYT): 28 Haziran 10:15 *YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi(YDT): 28 Haziran 15:45 https://dokuz8haber.net/gundem/saglik-bakani-koca-duyurdu-lgs-ve-yks-gunlerinde-sokaga-cikma-yasagi-uygulanacak/