Eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Boğaziçi yıkılsa da Erdoğan kararından vazgeçmez. İstifa etmeli ama, Erdoğan buna izin vermez. Çünkü Erdoğan Prof. Dr. Melih Bulu’dan söz almıştır” açıklamasında bulundu.

Eski Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gelecek Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan rektör krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karar‘a konuşan Özcan, “Boğaziçi yıkılsa da Erdoğan kararından vazgeçmez. İstifa etmeli ama Erdoğan buna izin vermez. Çünkü Erdoğan Prof. Dr. Melih Bulu’dan söz almıştır” dedi. Eski başkan Özcan ayrıca, “YÖK, rektör adaylar için bilgi toplamıştı fakat son söz Erdoğan’a ait. Erdoğan, karar verdiyse YÖK’ün bilgilerinin hiç bir önemi kalmıyor” ifadelerini de kullandı.

"YÖK KALDIRILMALI"

Özcan, şu açıklamalarda bulundu: "Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlar tamamen hayal kırıklığıdır. Çünkü ileriye gideceğimize bu tip girişimlerle gün geçtikçe geriye gidiyoruz. Ben YÖK Başkanı olduğum dönemde, Erdoğan bizlere ‘Ben yetkilerimi kullanıyorum, hocam siz de yetkileriniz çerçevesinde hareket edin’ dedi. YÖK, rektör adaylar için bilgi toplamıştı fakat son söz Erdoğan'a ait. Erdoğan, karar verdiyse YÖK'ün bilgilerinin önemi kalmıyor. YÖK tabii ki kaldırılmalı, Gelecek Partisi olarak bizler nasip olurda yönetime gelirsek YÖK'ü kaldıracağız. YÖK'ün en büyük problemi; yetkilerinin çok olması."

“'ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ KAPANACAK' DEDİ”

Özcan açıklamalarının devamında, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımız, gerçekleştirmiş olduğu bir yurtdışı ziyareti sırasında Şehir Üniversitesi öğrencilerine 'Yakın zamanda üniversiteniz kapatılacak' dedi. Boğaziçi Üniversitesi'nin elitist olduğunu düşünüyorlar. Daha farklı değerlere sahip olduğunu düşünüyorlar. Fakat bu düşünce yanlış. Üniversiteler o kadar siyasallaştı ki... Allah aşkına neyi konuşuyoruz? Artık 'AK Parti' üniversiteleri var! Üniversitelerdeki kalitesizliğin en büyük nedeni; liyakatin olmaması. Lisan bilmeyen hocalar, üniversitelere yerleştirildi. Bir de tarikatlar faktörü var. İstifa etmeli fakat Erdoğan buna izin vermez. Erdoğan, Bulu'dan söz almıştır."