Yunanistan'da Altın Şafak'tan Avrupa Parlamentosu'na (AP) milletvekili seçilen Ioannis Lagos'un AP'de Türk bayrağını yırtmasına yurt içinden ve dışından tepkiler geliyor. Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve partilerin yetkilileri saldırıya tepki gösterirken AP Türkiye raportörü ile Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı üst tondan kınadılar.

Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulu'nun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda bölgedeki göçmenlerin durumu ele alındı. Yunanistan'ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi bağımsız AP milletvekili Lagos, "Kimsenin burada Yunan vatandaşlarının durumunu konuştuğunu duymuyoruz. Herkes göçmenlerden bahsediyor, Yunan vatandaşlarının hakları ne olacak?" diyerek tepki gösterdi. Lagos, Yunan vatandaşlarının yüzde 70'inin yasa dışı göçe karşı olduğunu, ülke halkının göçmenler tarafından saldırılara uğradığını iddia etti. Irkçı Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz" diyerek kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırttı.

AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ TEPKİ GÖSTERDİ

Avrupa Parlamentosu'nda Yunan vekil Ioannis Lagos Türk bayrağını yırttı, AP Türkiye Raportörü Amor tepki gösterdi. Nacho Sanchez Amor: "Bu üzücü hadiseyi hiçbir gerekçe haklı kılamaz." https://twitter.com/dokuz8haber/status/1222870834387341314?s=20

ÇAVUŞOĞLU: AVRUPA'NIN ŞIMARIK ÇOCUKLARI HADLERİNİ BİLSİN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Türk bayrağını yırtan Yunanistan milletvekili Ioannis Lagos'a sert tepki gösterdi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1222844405553352705?s=20 Çavuşoğlu, ''Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa'nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin'' dedi.

CHP, MHP, AKP VE İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

Yunan vekilin bu davranışına AKP, CHP, MHP ve İYİ Partili vekillerden de tepki geldi. Siyasi parti temsilcileri attıkları tweetlerle bu durumu "provokasyon" olarak değerlendirdi.

BİR TEPKİ DE YUNANİSTAN'DAN

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Yunan vekile tepki gösterdi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, https://twitter.com/dokuz8haber/status/1222879637505761280?s=20 "Yunanistan herhangi bir ulusal sembolün hakarete uğramasına prensip olarak karşı çıkar. Bugün Türkiye'nin ulusal sembolünün hakarete uğramasınız kınıyoruz.Neo-Nazilerin kabul edilemez eylemleri Yunan ve Avrupa geleneğinden ayrılışı temsil eder ve Altın Şafak'ın reklamvari hareketlerinden birisidir. Yunan halkı da bu partiyi ülke parlamentosundan uzaklaştırmayı seçmiştir. Neo-Naziler sadece kendilerini temsil ederler" denildi. Yunan vekilin bu davranışı ve karşı tepkiler sosyal medyanın da en önemli gündemi oldu.