Hakkında '‘türbede ellerini arkasında bağlayarak yürüdüğü’ gerekçesiyle soruşturma başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin, "Size bir Karadeniz doğa bilgisi vereyim. Karadeniz'de rampa çıkarken, ağırlık merkezini dengelemek için ellerinizi arkaya atarsınız. Bunu Karadenizliler bilir. Geleneksel tavrımdan dolayı yaptığım yürüyüş biçimi üzerinden böyle bir anlam çıkarılması müthiş yaratıcı" açıklamasında bulundu.

Hakkında '‘türbede ellerini arkasında bağlayarak yürüdüğü’ gerekçesiyle soruşturma başlatılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Size bir Karadeniz doğa bilgisi vereyim. Karadeniz'de rampa çıkarken, ağırlık merkezini dengelemek için ellerinizi arkaya atarsınız. Bunu Karadenizliler bilir. Geleneksel tavrımdan dolayı yaptığım yürüyüş biçimi üzerinden böyle bir anlam çıkarılması müthiş yaratıcı" diyen İmamoğlu, "Milletimiz dün diyaframdan kahkahalarla güldü dün. Espriler müthişti. Bu kararı verenlerle dalga geçti. Sanatçısından ilkokul öğrencisine kadar güldüler. Bu tarz gülünç işlerle karşılaşıyoruz, alıştık artık. Yapmasınlar bunu. Milletimizin itibarını bu şekilde aşağıya çekmesinler" ifadelerine de yer verdi. İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"ABSÜRTLÜK DEVAM EDİYOR"

"Kendimi savunmaya ihtiyaç duymadım. Duygularımı belli etmek zorunda kaldım.  Böyle bir sürecin ortaya konulması kötü ortam. Bu süreci başlatılmasının sahibi yok. İş bakanlığa, savcılığa, CİMER’e kadar gitti.  Gazetecilerin de tartışma biçimi çok acı. Absürtlük devam ediyor. Ne yapalım? Bu soruşturma sürecini başlatan akla şunu soruyorum: Birini eli arkasında gezerken gördüğünüzde hakaret etti diye başvurabilirsiniz. Bu karşılık bulur. Size bir Karadeniz doğa bilgisi vereyim. Karadeniz'de rampa çıkarken, ağırlık merkezini dengelemek için ellerinizi arkaya atarsınız. Bunu Karadenizliler bilir. Geleneksel tavrımdan dolayı yaptığım yürüyüş biçimi üzerinden böyle bir anlam çıkarılması, bu anlamı oraya taşınması ve bu anlam üzerinden soruşturma sürecinin başlatma becerisinin ortaya koyulması müthiş yaratıcı."

"ONLARIN ATA SPORU EKREM İMAMOĞLU İLE MÜCADELE"

"Benim dualarım yetmedi bu insanlara. Allah akıl versin duasını yaklaşık 2,5 senedir yapıyorum.  İnsanlar elleri arkasında inadına yürümeye başlasa soruşturma mı başlatacağız?  Onların ata sporu Ekrem İmamoğlu ile mücadele. Müfettişe verdik savunmayı. Ben planlanmış bir Güneydoğu gezisinde o dönem Türkiye Cumhuriyeti kanunları ve yasalarına göre seçilmiş belediye başkanını ziyaret ettim.  Ben orada kayyumla ilgili fikrimi beyan ettim. Milletin iradesine karşı durulan  her hususta açıklama yaptım, yapmaya devam ederim. Demokrasiye inanan bir insanım.  Ben oraya gittiğimde belediye başkanına Mustafa Kemal Atatürk portresini hediye ettim. Buradan da bir sebep oluşturmak acizlik. Bunları yaşadık yaşamaya da devam ediyoruz."

"MİLLETİMİZ BU KARARI VERENLERLE DALGA GEÇTİ"

"Bin yıl düşünsem aklıma gelmez. Milyon kez evrak imzalasam böyle bir süreci başlatmam. O kadar komik şeylerle karşılaşıyoruz ki, karşılaşmaya da devam edeceğiz. Bunlar bizim vaktimizi kaybettirmiyor. Milletimiz dün diyaframdan kahkahalarla güldü dün. Espriler müthişti. Bu kararı verenlerle dalga geçti. Sanatçısından ilkokul öğrencisine kadar güldüler. Bu tarz gülünç işlerle karşılaşıyoruz, alıştık artık. Yapmasınlar bunu. Milletimizin itibarını bu şekilde aşağıya çekmesinler.

"ADALAR'IN TARİHİ ANLAMDA YENİ BİR BAŞLANGICINA İMZA ATTIK"

"Biz at meselesiyle ilgili göreve geldiğimiz günden beri her anını inceleyen bir kurumuz. 25 sene bu zulmü izleyen yöneticilere sorun.  25 yıllık yönetim döneminde birebir temas ettik. Şu anda Adalar fayton zulmünden atların kurtuluşunu alkışlıyor. Buradan siyaset üretmeye çalışan akıl, absürt soruşturma sürecini başlatılan akılla aynı akıl. 900 at nerede diye başlık atıyorlar. Bu manşeti atanların bir kısmı şimdi siyasidir ama geçmişte İBB’de çalışmış olma ihtimali de var.  Hiçbir faytoncuyu mağdur etmeden, bütün atlarını satın alarak, tonlarca çöp topladık faytonlarla ilgili. Adalar’ın tarihi anlamda yeni bir başlangıcına imza attık.  At meselesinin her adımını biz de İstanbul Valiliği biliyor."

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, ‘türbede ellerini arkasında bağlayarak yürüdüğü’ gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, soruşturma bilgisini doğrulamıştı.