8 Mart etkinlikleri başladı

Ülkenin birçok noktasında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanırken, İstanbul Taksim’de gerçekleşecek Feminist Gece Yürüyüşü öncesi polis önlem aldı, alana çıkan metro istasyonları kapatıldı.

İl il 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylemleri İl il 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylemleri

8 Mart dünyada ve Türkiye'de nasıl başladı? 8 Mart dünyada ve Türkiye'de nasıl başladı?

8 Mart 2023’ten bu yana 338 kadın cinayeti, 248 “şüpheli” kadın ölümü! 8 Mart 2023’ten bu yana 338 kadın cinayeti, 248 “şüpheli” kadın ölümü!

***

İstanbul seçimlerinde neler olacak?

Araştırmacı Bekir Ağırdır, İstanbul seçimine ilişkin, "Geçen altı haftadan sonra araştırmalara yansıdığı kadarıyla İmamoğlu’nun 2.5 puan farkla önde olduğunu ama bu farkın henüz kesin bir kazanma ima etmediğini de not etmeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bekir Ağırdır'dan "İstanbul" açıklaması: Ekrem İmamoğlu önde Bekir Ağırdır'dan "İstanbul" açıklaması: Ekrem İmamoğlu önde

***

AKP'de "İstanbul" telaşı

Gazeteci Nuray Babacan, 31 Mart yerel seçimine ilişkin AKP’nin yaptığı anketlerle ilgili kulis bilgilere yer verdi. Babacan, yazısında, Ankara’da sahaya inen AKP’lilerin kendilerini en çok zorlayan konuları, düşük emekli maaşı, artan hayat pahalılığı ve örgütün isteksiz hali olarak özetledi.

AKP'nin 'İstanbul' telaşı: Devlet sahaya mı iniyor? AKP'nin 'İstanbul' telaşı: Devlet sahaya mı iniyor?

***

Erdoğan'dan 8 Mart açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde aile vurgusunda bulundu. Erdoğan, "Aile ile kadını ayıran, kadını ailenin karşısına yerleştiren, kadın ve aile arasında duvarlar ören her türlü yaklaşımı reddediyoruz" dedi.

AKP'de seçim korkusu: Parti içinde neler oluyor? AKP'de seçim korkusu: Parti içinde neler oluyor?

Özel: Erdoğan, 'Siz mağdurun tarafında olabilirsiniz. Biz katilin tarafındayız' dedi Özel: Erdoğan, 'Siz mağdurun tarafında olabilirsiniz. Biz katilin tarafındayız' dedi

***

CHP lideri Özgür Özel, AKP’ye yüklendi

İktidara "Domuzbağcılarla ittifak yapıyorlar" diye seslenen Özel, “Biz Türkiye ittifakına inanıyoruz. Türkiye ittifakı, Cumhur ittifakı gibi korkunun, şantajın değil; umudun, sevginin ve kardeşliğin ittifakıdır” diye konuştu.

Öte yandan Özel, 8 Mart hakkındaki konuşmasında "Türkiye'de yaşayan bütün kadınlar adına CHP olarak biz buradayız, varız ve hep birlikte mücadeleye hazırız" dedi.

CHP'li Özel: "Medeni Kanun'a ağır bir saldırının hemen evvelindeyiz" CHP'li Özel: "Medeni Kanun'a ağır bir saldırının hemen evvelindeyiz"

Özgür Özel'den "Ankara" mesajı: "Yarışın sonu belli" Özgür Özel'den "Ankara" mesajı: "Yarışın sonu belli"

***

Köksal'dan bir açıklama daha...

CHP'nin Afyonkarahisar aday Burcu Köksal, DEM Parti'ye yönelik ayrımcı sözleri sonrası yeni açıklama yaptı. Köksal, ayrımcı ifadelerine ilişkin yaptığı açıklamada 'sözlerinin başka yere çekildiğini' öne sürdü.

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal kimdir? CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal kimdir?

***

Kılıçdaroğlu iddiaları yanıtladı

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Afyon adayı Burcu Köksal'ın ayrımcı sözleriyle ilgili Fatih Portakal'ın iddiasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Senin iftiralarının da mevcut iktidarın seçim zamanında attığı iftiralardan, sahte ve montaj videolarından bir farkı yoktur" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "hakaret" suçundan yargılanmasına başlandı Kılıçdaroğlu'nun "hakaret" suçundan yargılanmasına başlandı

***

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a "borç" göndermesi

İBB Başkanı İmamoğlu’nun konuk olduğu Mevzular Açık Mikrofon’un ilk fragmanı yayınlandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la tanışma hikâyesini anlatan İmamoğlu, "Erdoğan ilk belediye başkanı olduğu dönemde benim lokantamda köfte yedi. Parasını almadım. Hayat boyu o borcu ödeyemeyecek" dedi.

İmamoğlu, Erdoğan ile tanışmasını anlattı: "O borcu ödeyemeyecek" İmamoğlu, Erdoğan ile tanışmasını anlattı: "O borcu ödeyemeyecek"

İmamoğlu'ndan iktidara: "7-8 milyonu terörist ilan etmek AKP'nin getirdiği anlayış" İmamoğlu'ndan iktidara: "7-8 milyonu terörist ilan etmek AKP'nin getirdiği anlayış"

***

Bakan Tunç'tan "Eylem Tok" açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, oğlunu yurtdışına kaçıran Eylem Tok hakkında konuştu. Tunç, "Hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadelerini istiyoruz. O süreci takip ediyoruz" dedi.

Bakan Tunç: Eylem Tok ve oğlu Mısır'dan sonra ABD'ye kaçtı Bakan Tunç: Eylem Tok ve oğlu Mısır'dan sonra ABD'ye kaçtı

Ölümlü kazaya karışan 17 yaşındaki oğlu ile Mısır'a kaçan, yazar Eylem Tok'tan basın açıklaması Ölümlü kazaya karışan 17 yaşındaki oğlu ile Mısır'a kaçan, yazar Eylem Tok'tan basın açıklaması

***

Tunç Soyer'den İmamoğlu'na destek açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na desteğini açıkladı. Soyer, "Bizim aşkımız ne koltuk ne de makam. Bizim aşkımız bu cennet vatanımız. Nerede olursak olalım memleketimiz için çalışmaya, memleketimiz için alın teri dökmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer'den İmamoğlu'na destek: Bizim aşkımız ne koltuk ne de makam Tunç Soyer'den İmamoğlu'na destek: Bizim aşkımız ne koltuk ne de makam

***

Yapıcıoğlu da kapıları kapattı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kartepe ilçesinde, bir restoranda gazetecilerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, AKP ile ittifak gündemina ilişkin Bazı partiler, bazı yerlerde adaylarını çekip bir yerlere destek verebilirler ama bizim açımızdan, HÜDA PAR açısından, biz ittifak görüşmeleri ile ilgili noktayı koyduk, o defteri kapattık” dedi.

Kulis: AKP, HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi'nin TBMM'ye taşınmasından rahatsız Kulis: AKP, HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi'nin TBMM'ye taşınmasından rahatsız

***

DEM Parti'den Ankara hamlesi

DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayı Öztürk Türkdoğan, Ankara’nın Yenimahalle, Polatlı ve Bala ilçelerinde eş başkan adayı göstermediklerini söyledi. Türkdoğan, "Ankara’da söylenildiği temelde bir ittifak söz konusu değil" dedi.

Sırrı Sakık'tan CHP'ye 'DEM Parti' yanıtı: "Belediyelerimiz herkese açık, ırkçılar hariç" Sırrı Sakık'tan CHP'ye 'DEM Parti' yanıtı: "Belediyelerimiz herkese açık, ırkçılar hariç"

***

Akşener'den "seçim" mesajı

İYİ Parti lideri Meral Akşener seçimde istenilen sonucu alamadıkları takdirde "evine döneceğini, siyasetin s'siyle meşgul olmayacağını" söyledi.

İYİ Parti Lideri Meral Akşener kendisini eleştiren vatandaşı azarladı: Hadi be İYİ Parti Lideri Meral Akşener kendisini eleştiren vatandaşı azarladı: Hadi be

***

Delil Aysal'a müebbet...

İzmir Gaziemir’de kendisini üşümesin diye aracına alan taksi şoförü Oğuz Erge’yi 3 el ateş ederek öldüren katil zanlısı Delil Aysal, ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Raporla yırtamadı! Taksici Oğuz Erge'yi katleden Delil Aysal'ın cezai ehliyeti tam çıktı Raporla yırtamadı! Taksici Oğuz Erge'yi katleden Delil Aysal'ın cezai ehliyeti tam çıktı

***

Erzan vakasında yeni duruşma görüldü

Ünlü futbolcularla birlikte toplam 21 kişiyi dolandırmakla suçlanan Seçil Erzan, üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada futbolcular da ifade verdi. Şikayetçiler arasında olan Galatasaraylı kaleci Fernando Muslera ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da davaya katıldı.

Seçil Erzan'ın Fatih Terim'e 10 milyon dolar ödediğini gösteren kayıt ortaya çıktı! Seçil Erzan'ın Fatih Terim'e 10 milyon dolar ödediğini gösteren kayıt ortaya çıktı!