Atalay'ın vekilliği düşürüldü

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay’ın vekilliğini düşürecek kararını okuttu. TİP, CHP ve DEM Parti milletvekilleri karar okunurken kürsüye yürüdü ve Bozdağ’a tepki gösterdi. Ellerindeki dövizleri ve anayasaları Bozdağ’a gösteren milletvekilleri Anayasa’yı çiğniyorsunuz”, Okuyamazsınız” diye seslendi.

Anayasa ihlal edildi! Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü Anayasa ihlal edildi! Can Atalay'ın vekilliği düşürüldü

***

YSK itirazına red

YSK, CHP'nin kura çekiminde AKP'nin 1. sırada çıkmasına ilişkin itirazını reddetti. Böylece AKP, oy pusulasında birinci sırada yer alacak.

CHP'den YSK'ye pusula itirazı CHP'den YSK'ye pusula itirazı

***

CHP lideri Özel'den Erdoğan'a tepki

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi. Özel, “Ey Recep Tayyip Erdoğan, 11 bin 250 lira çay simit tutarken emekliye 10 bin lira veriyorsun. Sen de hiç utanma yok mu?" diye konuştu.

 

Özel'den Erdoğan'a 'çay-simit' çıkışı: Sende utanma yok mu? Özel'den Erdoğan'a 'çay-simit' çıkışı: Sende utanma yok mu?

***

Bahçeli grup toplantısında konuştu

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Sarıyer'deki kilise saldırısına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "31 Mart seçimlerine kadar provokasyon ortamını canlı tutmayı planlayan karanlık ellere azami şekilde uyanık olmalıyız" ifadelerini kullandı. CHP lideri Özgür Özel'i de hedef alan Bahçeli; Özel'i "Kılıçdaroğlu'nun izlerini silmekle" suçladı.

Bahçeli grup toplantısında konuştu, CHP lideri Özel'i hedef aldı Bahçeli grup toplantısında konuştu, CHP lideri Özel'i hedef aldı

***

İzmir adayı Tugay'dan eleştirilere yanıt

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Eren Erdem'in, kendisine yönelik 'Cengiz İnşaat'a arsa sattığı' iddialarına yanıt verdi. Arsayı Cengiz yerine başkasına satmayı istediğini ancak yasal engelin buna izin vermediğini vurgulayan Tugay, konuyla ilgili Tunç Soyer ve Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştüğünü ifade etti.

CHP İzmir Adayı Cemil Tugay'dan ilk açıklama CHP İzmir Adayı Cemil Tugay'dan ilk açıklama

***

Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı

Erdoğan, partisinin "Seçim Beyannamesi"ni açıkladı. Partililere yerel seçim talimatı veren Erdoğan, CHP'li belediyelerin "engellendik" sözlerine "Bunlar AK Parti belediyelerinin aldığı paralardan çok daha fazlasını alıyorlar. Her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmaktadır" şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan, AKP'nin seçim beyannamesini açıklıyor Erdoğan, AKP'nin seçim beyannamesini açıklıyor

***

DEM Parti'den "kayyum" cevabı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, partisinin grup toplantısında konuştu.  DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, 'Belediyeleri siyasi rengine göre ayırmadık' diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Kayyumları uzaylılar mı atadı?" yanıtın ı verdi.

Tülay Hatimoğulları Oruç'tan Erdoğan'a: Kayyımları uzaylılar mı atadı? Tülay Hatimoğulları Oruç'tan Erdoğan'a: Kayyımları uzaylılar mı atadı?

***  

Temelli'den "Başak Demirtaş" açıklaması

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Başak Demirtaş'ın, İBB adaylığına dair açıklamalarına ilişkin, "Sayın Başak Demirtaş'ın adaylık için başvurması, sevindirici bir şey. Biz, bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz, ama tabii ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK'mız yapacaktır" açıklamasını yaptı.

Başak Demirtaş, DEM Parti'ye İBB adaylığı için başvuru yaptı Başak Demirtaş, DEM Parti'ye İBB adaylığı için başvuru yaptı

***

Soyer'den açıklama: "Siyasi nezaketsizlik"

Yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer'den ilk açıklama geldi. Soyer, aday gösterilmeyeceğinin CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısından beş dakika önce kendisine tebliğ edilmesinin 'siyasi nezaketsizlik' olduğunu söyledi. Soyer, ön seçim yapılmadığının vurgusunu da yaptı.

Tunç Soyer'den CHP Genel Merkezi'ne tepki: Siyasi nezaketsizlik Tunç Soyer'den CHP Genel Merkezi'ne tepki: Siyasi nezaketsizlik

***

Hacer Foggo'dan CHP'ye tepki

Seçimlerde CHP’den Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Hacer Foggo aday gösterilmemesine tepki gösterdi. Foggo, tepkisini "Siz beni sığdıramadınız CHP'ye, oysa ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum" sözleriyle dile getirdi.

***

AKP'li Kavak tutuklandı

Gaziantep'in eski AKP'li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın 6 Şubat depremlerinde yüzlerce kişinin öldüğü ilçede bazı binaların müteahhidi olması nedeniyle yeniden tutuklandı.

AKP'li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak yeniden tutuklandı AKP'li Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak yeniden tutuklandı

***  

ABD'den F-35 açıklaması

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Nuland, F-35 programından çıkarılan Türkiye'yi F-35 programına geri almak için "S-400" meselesini halledebilmenin şart olduğunu söyledi. Nuland, 'sorunun' çözülmesi durumunda, "ABD, Türkiye’yi F-35 ailesine geri almaktan memnuniyet duyacaktır" diye konuştu.

***

Kiliseye saldırı sonrası soruşturma sürüyor

Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında düzenlenen ve bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin yapılan çalışmalarda, bazı silah parçalarına ormanlık alanda ulaşıldığı öğrenildi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları saldırıya uğrayan kilisenin rahibi ile görüştü DEM Parti Eş Genel Başkanları saldırıya uğrayan kilisenin rahibi ile görüştü

Santa Maria Kilisesi'ne saldırıya ilişkin gözaltına alınanlar sağlık kontrolüne götürüldü Santa Maria Kilisesi'ne saldırıya ilişkin gözaltına alınanlar sağlık kontrolüne götürüldü

***

DİSK'ten basın açıklaması: "Vergide adalet diyoruz"

DİSK, "vergide adalet" talebiyle Meclis'in yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. Eylemde konuşan Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TÜİK'in gelir dağılımı istatistikleri ile ilgili rakamlarını anımsatarak "Türkiye'de en zengin ile en yoksul arasındaki gelir uçurumu 30 katı aşmış durumda. Vergide adalet diyoruz. Çünkü dünyanın en adaletsiz vergi sistemi Türkiye'de" dedi.

DİSK'ten TBMM önünde "vergide adalet" talebi DİSK'ten TBMM önünde "vergide adalet" talebi