İliç'te bekleyiş sürüyor, tartışmalar devam ediyor

Erzincan İliç’teki maden felaketinin ardından 9 işçiyi arama çalışmaları sürerken Anagold iş ilanı açtı. Şirketin "İnsanları önemseyen şirket kültürü" ifadesini kullandığı ilanın gece saatlerinde geri çekildiği öğrenildi.

Öte yandan 9 işçinin siyanürlü liç yığınının altında kaldığı Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nin yerdeki titreşimleri gösteren sinyal sisteminin bozuk olduğu öne sürüldü. İşçilerden birininse eşini arayarak ‘Burası dökülüyor’ dediği de kaydedildi.

İliç'te şüpheli noktada bir kepçe çalışmaya başladı İliç'te şüpheli noktada bir kepçe çalışmaya başladı

***

İliç faciasında açıklamalar birbirini izledi, 8 kişi adliyeye sevk edildi

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin gözaltına alınan, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İliç’te bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ise arama kurtarma çalışmaları hakkında, “9 kardeşimizi arıyoruz. Kardeşlerimizin 3'ünün bir lokasyonda 6'sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik" ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanı Bayraktar'dan "İliç" açıklaması Enerji Bakanı Bayraktar'dan "İliç" açıklaması

Erzincan İliç'teki faciada yeni gelişme: "Adliyeye sevk edildiler" Erzincan İliç'teki faciada yeni gelişme: "Adliyeye sevk edildiler"

***

Binali Yıldırım soruyu cevaplayamadı

"Ciddi anlamda İliç’e desteği var" diyerek siyanürlü madeni savunan AKP'li Binali Yıldırım, bir  gazetecinin facia ile ilgili sorusunu geçiştirdi. Yıldırım, gazeteciye “Bakan bey değerlendirme yaptı. Sağolun teşekkürler" yanıtını vermekle yetindi.

Siyanürlü madeni savunmuştu! Binali Yıldırım, gazetecinin facia hakkındaki sorusunu geçiştirdi Siyanürlü madeni savunmuştu! Binali Yıldırım, gazetecinin facia hakkındaki sorusunu geçiştirdi

***

Erdoğan'dan dikkat çeken açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ordu mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan emeklinin bayram ikramiyesini yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkaracaklarını duyurdu. Erdoğan ayrıca dikkat çeken bir ifade de kullanarak "Doğalgazı nasıl getirecekler? Biz varsak doğalgaz var biz yoksak doğalgaz yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Ordu'da konuştu: Biz varsak doğalgaz var biz yoksak doğalgaz yok Erdoğan Ordu'da konuştu: Biz varsak doğalgaz var biz yoksak doğalgaz yok

***

CHP lideri Özel'den açıklama ve tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bin liralık emekli ikramiye zammına tepki gösteren CHP Lideri Özgür Özel, "Bir kilo et 600 lira olmuşken yapa yapa bayram ikramiyesine bin lira zam yaptı. Yazıklar olsun Tayyip Erdoğan, yazıklar olsun" dedi.

Öte yandan Özel, 14 Aralık’ta başlayan ve büyük oranda tamamlanan aday belirleme mesaisinde yapay zeka teknolojisinin de kullanıldığını söylerken, aday tartışması süren Hatay'la ilgili olarak “Yarın son kararı partimiz verecek" açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkanı Özel'den "Hatay" açıklaması CHP Genel Başkanı Özel'den "Hatay" açıklaması

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'emekli ikramiyesi' tepkisi: Yazıklar olsun Özgür Özel'den Erdoğan'a 'emekli ikramiyesi' tepkisi: Yazıklar olsun

Özgür Özel açıkladı: "Aday belirlemede yapay zeka teknolojisi kullanıldı" Özgür Özel açıkladı: "Aday belirlemede yapay zeka teknolojisi kullanıldı"

***

İmamoğlu kreş açılışında konuştu, rakibine çattı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11 ilçede 11 kreş açılışında söz aldı. İmamoğlu, "Böylesine bir hizmeti hiç gündeminde olmayan bir kısım adayların bile gündemine dahil etmekten mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu: 25 yılda tek bir kreş açmayan yönetim, şimdi kreş açmayı vadediyor Ekrem İmamoğlu: 25 yılda tek bir kreş açmayan yönetim, şimdi kreş açmayı vadediyor

***

Aylin Kotil'den "Hatay" açıklaması

Daha önce Beyoğlu’ndan aday olan Aylin Kotil, CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için kendisine de teklif geldiğini açıkladı. Kotil, teklifi reddettiğini söyledi. 

CHP, Hatay için Aylin Kotil'e de teklif götürmüş: "Doğru bulmadım" CHP, Hatay için Aylin Kotil'e de teklif götürmüş: "Doğru bulmadım"

***

Pehlivan yazdı: CHP içinde İstanbul'un kaybedilmesini isteyen kim?

Gazeteci Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde "CHP’deki bazı önemli isimler içten içe İstanbul’un kaybedilmesini istiyor" şeklinde bir iddia duyduğunu yazdı. Pehlivan, değerlendirmesinde "CHP koridorlarını uzun yıllardır soluyan bir isimden duydum bunu. Ne üzücü bir iddiaydı. Ülkenin kurucu partisinde sırf istediği koltuğa oturmak için, İstanbul’u yeniden yağma düzenine sokmayı arzulayanlar vardı" ifadelerine yer verdi.

"CHP’deki bazı önemli isimler içten içe İstanbul'un kaybedilmesini istiyor" "CHP’deki bazı önemli isimler içten içe İstanbul'un kaybedilmesini istiyor"

***

İYİ Parti'de "İmamoğlu" istifaları

İYİ Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Erdinç Bayraktar ve ilçe yönetiminde görev yapan partililer, yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı alarak İYİ Parti’den istifa etti. Arkasında Meral Akşener’in fotoğrafının olduğu makam koltuğunda açıklama yapan Erdinç Bayraktar, “Ekrem İmamoğlu’yla tam yol ileri diyoruz” dedi.

İmamoğlu: "Bizi memnun edici sonuçları alıyoruz" İmamoğlu: "Bizi memnun edici sonuçları alıyoruz"

***

RTÜK Başkan Yardımcısı istifasını verdi

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan Merve Dizdar'ın ödülünü aldığı paylaşımıyla tepki çekmesinin ardından RTÜK'teki görevinden ayrıldığını duyurdu.

RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, istifa etti RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, istifa etti

***

Baro'dan "Murat Kurum" için suç duyurusu

İstanbul Barosu, Erzincan’daki maden faciasının ardından maden şirketi Anagold Madencilik ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Cumhur İttifakı’nın İBB Adayı Murat Kurum hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Barosu Murat Kurum hakkında suç duyurusunda bulundu İstanbul Barosu Murat Kurum hakkında suç duyurusunda bulundu

***  

Gazeteci Zeyrek'in iddiasına Altınok'tan cevap

Gazeteci Deniz Zeyrek'in 'belediye çalışanlarının maaşlarını ödemediğine' yönelik iddiasına yanıt veren AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok, "Şu an bizde çalışan işçilerimiz mesaileriyle beraber Ankara Büyükşehir'den daha fazla maaş alıyorlar. Maaşlarımızı günü gününe ödüyoruz" iddiasında bulundu.

Mansur Yavaş'tan AKP'li Altınok'a 'çakarlı konvoy' göndermesi Mansur Yavaş'tan AKP'li Altınok'a 'çakarlı konvoy' göndermesi

***  

Tutuklu Yüksekdağ'dan "DEM Parti" açıklaması

Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu cezaevinde konuştu. Seçimlerde gösterilecek iradenin 'toplumsal hakikat ve onur direnişi' olduğunu belirten Yüksekdağ, "DEM Parti’nin batıda kendi adaylarını çıkararak aktif bir seçim faaliyeti yürütme ihtiyacı da, hakkı da vardır" dedi.