TUNÇ SOYER'DEN ÜMİT ÖZLALE YORUMU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İyi Parti'nin İzmir'den Ümit Özlale'yi aday göstermesine ilişkin konuştu. Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a açıklamalarda bulunan Tunç Soyer, "Bu, İstanbul ve Ankara ile ilgili bir hamle. Asıl hikaye İstanbul ve Ankara'da. Burada sonuç alınamayacağını biliyorlar. Ankara ve İstanbul müzakeresi için bir adım olduğunu tahmin ediyorum."

DAVUTOĞLU: CUMHUR İTTİFAKI'NA KAPIYI KAPATMAYIZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Halk TV’de soruları yanıtladı. Yerel seçimlere ve genel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, “Millet İttifakı artık yok” açıklamasında bulundu. Davutoğlu, "Üzülerek söylüyorum, Millet İttifakı dağılmış görünüyor. Bunu kabul etmek ve bununla yaşamak durumundayız" dedi. Cumhur İttifakı'na kapılarının yerel seçim için kapalı olup olmadığı sorusuna, “İktidarın tutumuna da bakacağız. Eski kabineyle, bugünkü kabine arasındaki farkı herkes görüyor, bir bakacağız. Ne yapıyorlar? Kimseye kapıyı kapatmayız, kimseye peşin destek vermeyiz” diye yanıt verdi.

O LİSELİNİN İFADE ORTAYA ÇIKTI: ATATÜRK OLDUĞUNU BİLMİYORDUM

İstanbul'da Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik hakarette ve saygısızlıkta bulunan ardından ise  tutuklanan 17 yaşındaki A.E.S.'nin ifadesi ortaya çıktı. Liseli ifadesinde, “Biz tamamen oyun oynuyorduk. Ben hareketi yaptığım sırada fotoğrafın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmiyordum. Pişmanım” dedi.

CHP'Lİ KART'IN İDDİALARININ HEDEFİNDEKİ TEKİN BİNGÖL DOKUZ8'E KONUŞTU

Dokuz8’in özel haberiyle devam edelim… CHP eski milletvekili Atilla Kart'ın referandum sürecinde yaşanan 'mühürsüz oy' skandalına ilişkin iddialarında adı geçen CHP'li Tekin Bingöl, Dokuz8'e konuştu. Kart iddialarında, seçim sonuçlarını AİHM'e taşıma kararı ile ilgili CHP'li Tekin Bingöl tarafından da arandığını, Bingöl'ün kendisine, "Genel başkan diyor ki, parti adına gitmesin kendi adına gitsin" dediğini açıklamıştı. Bingöl, Kart'ın 'yanlış hatırladığını' belirterek, "Atilla Bey karıştırıyor olmalı. Böyle bir telefon görüşmesi yapmadım" dedi.

BÜLENT TEZCAN DA "HELALLEŞME"Yİ BİLMİYORMUŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimleri öncesinde yaptığı "helalleşme" çağrısını, yayınlanan video ile öğrendiklerini açıklayan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Karşı değilim ama kurullarda tartışılmadan açıklandı, örgüt yeterince sahip çıkamadı" dedi. Geçtiğimiz günlerde benzer bir açıklama CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel’den gelmiş, Özel de helalleşme çağrısını ‘kürsüden’ öğrendiğini söylemişti.

AB KONSEYİ BAKANLAR KOMİTESİ'NDEN KAVALA AÇIKLAMASI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin 19-21 Eylül arasında yaptığı toplantıda alınan kararlar açıklandı. Alınan kararlarda Kavala'nın tutukluluğuna son verilmesi ve derhal serbest bırakılmasını sağlamak için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiği yönündeki çağrı yinelendi. Geçen sene Türkiye'ye yönelik başlatılan “ihlal prosedürü” kapsamında ise bir karar alınmadı.

ERDOĞAN BM'Yİ TEMSİL EDEN DEKORU LGBTİ+ BAYRAĞI SANDI

Yine utandık... Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda dekor olarak kullanılan renkleri LGBTİ+ haklarını temsil eden gökkuşağı bayrağı sandı. Erdoğan’ın şikayet ettiği renklerin, LGBTİ+ haklarını temsil  etmediği ortaya çıktı. Reuters’a konuşan diplomatlar, söz konusu renklerin BM’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini temsilen salonda yer aldığını, toplam 17 hedefin 17 farklı renk ile sembolize edildiğini ve Erdoğan’ın karıştırmış olabileceğini söylediler.

FİLENİN SULTANLARI 5'TE 5 YAPTI

Son haftalardaki yaşam sevincimizi filizlendiren ender konulardan biri olan kadın milli voleybol takımımızın zaferleri devam ediyor. Filenin Sultanları, 2024 Paris Olimpiyat elemeleri maçlarının beşinci gününde Brezilya'yı 3-0 yenerek 5’te 5 yaptı. Milliler, yarın Japonya ile karşı karşıya gelecek.

AKP'Lİ ESKİ BAKANLAR VAKIF KURDU 

Sanki hiç yokmuş gibi, AKP’li eski bakanlar bir araya geldi, yepyeni bir vakıf kurdu. Veysel Eroğlu ve Murat Kurum ile AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in de aralarında yer aldığı Sıfır Atık Vakfı, 120 bin lira sermaye ile İstanbul’da resmen kuruldu. Üstelik kurucu unsurlar bu kadar da değil. Beşli Çete’de yer alan Kalyon Holding’in yöneticisi Kübra Kalyoncu Şeherli’nin de vakfın kurucuları arasında yer aldığı öğrenildi.

MUHBİRLİK GELİR KAPISI OLDU

Muhbirliğin bir meslek gibi icra edilmesine olanak sağlayan Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, 'muhbir vatandaşa' ödediği para belli oldu. Vergi gelirini artıramayan başkanlık, ihbarcılara 2022’de 12 milyon lira ödediği belirlendi.

ÖZELLEŞTİRME SEVDASI BORCA BATIRDI

AKP’nin tamamını özelleştirdiği elektrik dağıtım şirketlerinin TEİAŞ’a borçlu olduğu ortaya çıktı. Sayıştay’ın raporlarına göre, 2023’ün yalnızca ilk yarısında, “Genel Aydınlatma Bedeli” adı altında TEDAŞ’tan toplam 8,9 milyar TL alan şirketlerin, TEİAŞ’a olan borçlarını ise zamanında ödemedikleri tespit edildi.

HALKIN ENFLASYONU YILLIK YÜZDE 101,1 OLDU

Eskiden biraz yükselse ‘enflasyon canavarı’ derdik.. Şimdilerde bu da anlamını yitirdi. Çünkü canavar artık vatandaşı nefessiz bıraktı. Birleşik Kamu-İş Sendikası da açıklanan resmi verilerin kafada yarattığı soru işaretlerine yanıt niteliğinde bir araştırma yayımladı. Sendika tarafından yapılan “Halkın Enflasyonu” araştırmasına göre, gıda fiyatları eylül ayında yüzde 5,9, son 3 ayda yüzde 30, yıllık olarak ise yüzde 101 artış gösterdi. Yani alışveriş sepetleri günden güne son 3 ay içinde bile küçülmeye devam etti.

EHP'DEN MERDAN YANARDAĞ İÇİN PANEL 

Emekçi Hareket Partisi, katıldığı bir yayında söylediği sözler çarpıtılarak cezaevine gönderilen Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ için panel düzenliyor. 24 Eylül Pazar günü Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenecek panel saat 17.00'de başlayacak. Hakkında açılan dava kapsamında aylardır cezaevinde olan gazeteci Merdan Yanardağ'ın yargılanmasına 4 Ekim'de başlanacak. Duruşmadan kısa bir süre önce gerçekleşecek olan panele katılımın yüksek olması bekleniyor.  

KUZEY KIBRIS MECLİS BAŞKANI YARDIMCISI KILIÇDAROĞLU İLE BULUŞTU

Kuzey Kıbrıs Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Parti genel merkez binasında yapılan görüşmede Kılıçdaroğlu’na Meclis Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca eşlik etti. Görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmazken ikili birlikte fotoğraf çektirdi. 

DİAYDER DAVASINDA BERAAT

DİAYDER davasında yargılanan İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık’ın beraatine karar verildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yavuz Bey bir derneğe verdiği 272 adet 150 liralık yardım kartı yüzünden bu cezaya mahkum edilmeye çalışıldı. Olacak iş değil, atılan bu adımlar seçime doğru daha neler yapacaklarının ön sinyallari, fragmanları” dedi.

CHP'DEN ASKERİ KAMP ALANI İÇİN ADIM 

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde evlerini kaybeden depremzedelerin kaldığı İzmir'deki "Özdere Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı Askeri Kamp Alanı"nın Katarlılara satılacağı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

AKP'DEN 'YENİ ANAYASA' İÇİN AÇIKLAMA

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, 'yeni anayasa' mesajı verdi. Manisa'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Yenişehirlioğlu, “Türkiye Yüzyılı'na yakışacak şekilde hazırlayarak yeni bir sivil anayasayı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Bütün şartları zorlayacağız. Baktık ki olmuyor, milletimize gideceğiz.” Dedi.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLADI: SALDIRI HAZIRLIĞINDA OLAN 10 IŞİD'Lİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Bornova'da düzenlenen bir operasyonda, bombalı saldırı hazırlığı yapan 10 İŞİD üyesinin gözaltına alındığını aktardı. 10 IŞİD'linin 5'i tutuklanırken 5'inin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı kaydedildi.

HUZUREVİNDE GIDA ZEHİRLENMESİ: 4 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Bolu'nun Gerede ilçesinde bulunan Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 33 kişide, önceki gün akşam yemeği yedikten sonra ishal, kusma ve mide bulantısı şikayeti görüldü. Zehirlendikleri anlaşılan 33 kişiden 4’ünün yaşları 80’in üzerinde olduğu için tedavileri yoğun bakımda sürüyor.

BURSA'DA KAZA: 25 TON ENERJİ İÇECEĞİ YOLA SAÇILDI

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu Gedelek Viyadüğü yakınlarında kaza meydana geldi. İstanbul'dan Bursa yönüne giden TIR bariyerlere çarptı. Devrilen TIR'da taşınan 25 ton enerji içeceği yola saçıldı. TIR'ın şoförü 28 yaşındaki Ali Güler'in kazada hafif yaralandığı öğrenildi. Güler, ambulansla Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

YÖK'TEN DEPREM BÖLGESİNDEKİ OKULLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

6 Şubat'ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki yeni eğitim dönemi hakkında, YÖK Başkanı kritik bir açıklama yaptı. Erol Özvar, yaptığı açıklamada Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'daki üniversitelerin istemeleri halinde 1 yıl uzaktan eğitim yapabileceklerini duyurdu.

SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Meteorolojiden edinilen bilgilere göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkıyor. Bazı iller 40 dereceye kadar yaklaşacak. Ülke genelinde ise yağış beklenmiyor.

KOLOMBİYA'DA ÇIKAN YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI

Kolombiya’nın Cali kentinin kuzeyindeki ormanlık alanda gece saatlerinde başlayan yangın sürüyor. Yangından Altos de Menga’nın büyük bir kısmı etkilendi, bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler şiddetli rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine ulaştı.

LİBYA'NIN DERNE KENTİNDE BİR GÜN İÇİN 245 CESET BULUNDU

Libya'da binlerce can alan sel felaketinin ardından kayıpları arama çalışmaları sürüyor. En fazla ölümün yaşandığı Derne kentinde bir günde 245 kişinin cesedi bulundu. Libya Ulusal Birlik Hükümeti'ne bağlı Acil Tıp ve Destek Merkezi Sözcüsü Malik Mersit, AA’ya yaptığı açıklamada, kendilerine her gün çok sayıda kayıp ihbarı yapıldığını söyledi.