"Gaye Erkan" spekülasyonları sürüyor

20 gündür ABD'de bulunan, hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan ve görevden alınacağı iddia edilen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Türkiye'ye döndü. Erkan, ayağının tozuyla Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Merkez Bankası çalışanından CİMER'e şikâyet: "Gaye Erkan'ın babası beni işten çıkarttı" Merkez Bankası çalışanından CİMER'e şikâyet: "Gaye Erkan'ın babası beni işten çıkarttı"

***

Özel'den "Başak Demirtaş" açıklaması

CHP lideri Özel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, Başak Demirtaş'ın olası İstanbul adaylığına ilişkin ilk yorumunda, "Bize karşı yapılan her türlü saygısız yaklaşımı boşa düşürmesi açısından son derece önemlidir" ifadesini kullanarak karara saygı duyulması çağrısı yaptı.

Rawest araştırmadan son anket: Kürt seçmen İstanbul’da Başak Demirtaş’ı istiyor Rawest araştırmadan son anket: Kürt seçmen İstanbul’da Başak Demirtaş’ı istiyor

***

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a cevap gecikmedi

İBB Başkanı İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini hedef alan ifadelerine "Bizi izlemeye devam etsin" sözleriyle yanıt verdi. İmamoğlu kendisi ve İBB hakkında hazırlanan sahte videolarla ilgili ise "İnsanları aldatmanın tanıtıma katkı sunacağını düşünen bir anlayışla karşı karşıyayız" açıklamasını yaptı.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Bizi izlemeye devam etsin' yanıtı İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Bizi izlemeye devam etsin' yanıtı

***

Kurum'dan kaçamak "Kanal İstanbul" cevabı

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum Kanal İstanbul sorusuna kaçamak yanıt verdi. Kurum, "Mega projelerden biri Kanal İstanbul mu?" sorusunu, "İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir şey bizim gündemimizde olmayacak dedik" diye cevapladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a: Anlayacağı tek iş "poşet" Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a: Anlayacağı tek iş "poşet"

***

DEM Parti'den yerel seçim ve İstanbul açıklaması

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili bir açıklama yaptı. Doğan, herhangi bir partiyle güç birliği kararı almadıklarını söyledi. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir adaylığı için yeşil ışık yakmasını "Bizim için sevindirici bir durum. Benim için sürpriz oldu. Daha önce haberim yoktu" diye değerlendirdi.

Başak Demirtaş'ın 'adaylık' açıklaması DEM Parti için sürpriz mi oldu? Başak Demirtaş'ın 'adaylık' açıklaması DEM Parti için sürpriz mi oldu?

***

YRP'li Kılıç'tan "İmamoğlu" çıkışı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıç, İstanbul için "İmamoğlu dönemi, İstanbul seçimleri için İstanbul'da ikinci bir İmamoğlu döneminin yeniden yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

Yeniden Refah Partisi: AK Parti'den Konya Büyükşehir'i talep etmedik Yeniden Refah Partisi: AK Parti'den Konya Büyükşehir'i talep etmedik

***

TİP'ten Barış Atay yalanlaması

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Barış Atay'ın İBB Başkan Adayı olduğu iddiasını yalanladı. Baş, "Böyle bir adaylık da yok böyle bir planımız da" dedi.

Erkan Baş:  AKP 'Darbe yoluyla bu Anayasa'yı ayaklar altına alalım' diyor Erkan Baş: AKP 'Darbe yoluyla bu Anayasa'yı ayaklar altına alalım' diyor

***

Can Atalay'ın vekilliği düşürülecek mi?

Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki ikinci hak ihlali kararının da Yargıtay tarafından uygulanmamasının ardından gözler Meclis'e çevrildi. Sırrı Süreyya Önder'in rahatsızlığı sebebiyle bu hafta Meclis'i MHP'li Celal Adan’ın yöneteceği ve Adan’ın, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı okuyabileceği iddia edildi.

AKP'den Can Atalay hamlesi gelir mi? "Vekilliği önce düşür sonra kazandır" AKP'den Can Atalay hamlesi gelir mi? "Vekilliği önce düşür sonra kazandır"

***  

AKP Ankara adayı Altınok, 'yüksekten' uçtu

AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok, AKP Genel Merkezi'nce yapılan anketlerde "Altınok'a oy verebilirim" diyenlerin oranının yüzde 73 olduğunu iddia etti.

Turgut Altınok'tan 'AKP Genel Merkezi anketi' iddiası Turgut Altınok'tan 'AKP Genel Merkezi anketi' iddiası

***

İYİ Parti Sözcüsü'nden "Hafize Gaye Erkan" açıklaması

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, son günlerde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile gündeme gelen iddialarla ilgili iktidara "Gereğini yapın ve ülkemizin itibarını kurtarın" diyerek seslendi.

***

MHP'li Yalçın'dan miting açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, yerel seçim hazırlıklarına yönelik ilk mitingi 27 Ocak'ta Mersin'de, ikinci mitingi ise 4 Şubat'ta Manisa'da gerçekleştireceklerini duyurdu.

MHP, 55 belediye başkan adayını daha açıkladı MHP, 55 belediye başkan adayını daha açıkladı

***

Saadet'ten seçim hamlesi, İstanbul hazırlığı

Saadet Partisi, yerel seçim hazırlıklarını sürdürdü. Parti, bugün yaptığı açıklamada Elazığ, Uşak, Isparta, Trabzon ve Isparta illerinin belediye başkan adaylarını açıkladı.. Partinin İstanbul Büyükşehir adayının ise pazar günü belli olacağı bildirildi.

Saadet Partisi 48 adayını açıkladı Saadet Partisi 48 adayını açıkladı

***

AKP'li Gülpınar istifa mı etti?

Yerel seçimlerde Urfa'dan aday olmak istediği bilinen AKP MKYK üyesi Kasım Gülpınar'ın, mevcut belediye başkanı Zeynel Abidin Beyzagül'ün aday gösterilmesi üzerine istifa ettiği ileri sürüldü. 

***

Motokuryelerden İstanbul'da eylem

Motokuryeler İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı. Motokuryeler, "Artık ölmek istemiyoruz" diyerek, trafikte motokurye ölümlerindeki artışı ve cezasızlığı adliye önünde protesto etti.

Motokuryelerden 'Yunus Emre Göçer' protestosu! Motokuryelerden 'Yunus Emre Göçer' protestosu!

***  

İstiklal Caddesi bombalamasında karar açıklandı

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022 tarihinde altı kişinin ölümüne, 99 kişinin ise yaralanmasına neden olan bombalı saldırı sonrası açılan davanın altıncı duruşmasında üç kişinin tahliyesine karar verildi.

İstiklal'deki bombalı saldırı davasında 6 kişi daha tahliye edildi İstiklal'deki bombalı saldırı davasında 6 kişi daha tahliye edildi