Özel'den Erdoğan görüşmesi hakkında açıklama

CHP Lideri Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için randevu isteyeceklerini bildirdi. Görüşmenin ne zaman olacağına ilişkin soruya Özel, "Çok gecikmez ama bu hafta zaten yok. Önümüzdeki hafta, ondan sonraki hafta... Sayın Erdoğan'ın da takvimine göre, özel kalemler belirlerler" cevabını verdi.

Öte yandan Özel, görüşme hakkında “Bu bir nezaket ziyareti değil. Biz nezaket görüşmesini bayramda, telefonda yaptık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Özgür Özel'e yanıt: Kapımız açık Erdoğan'dan Özgür Özel'e yanıt: Kapımız açık

***

Şamil Tayyar'dan "AKP" açıklaması

Eski AKP vekili Şamil Tayyar, partisinin yerel seçim yenilgisinin ardından değişimlerin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde de revizyona gidileceğini öne sürdü.

Tayyar, "Sayın Cumhurbaşkanı, parlamenter sisteme dönüş olmayacağını söyledi ama mevcut sistemde aksama varsa revize edileceğini belirtti" dedi.

Şamil Tayyar: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi artık masaya yatırılmalıdır Şamil Tayyar: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi artık masaya yatırılmalıdır

İBB Meclisi'nde yedi üye parti değiştirdi İBB Meclisi'nde yedi üye parti değiştirdi

***  

Taşcıer'den "1 Mayıs" çıkışı geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, 1 Mayıs İşçi Bayramı için çağrıda bulunarak, "Taksim Meydanı'nın tarihine ve değerine uygun şekilde emekçilere açılmasını istiyoruz. Sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin bu konudaki çağrılarına biz de destek veriyoruz" dedi.

Taşçıer: 1 Mayıs Taksim'dir, Taksim 1 Mayıs'tır Taşçıer: 1 Mayıs Taksim'dir, Taksim 1 Mayıs'tır

***

Şebnem Bursalı özür diledi, Erdoğan cevap vermedi

Monako’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve partisinde tartışmalara neden AKP'li Şebnem Bursalı, Erdoğan ile görüşerek özür diledi. Ancak Erdoğan'ın “Çok üzgünüm” diyen Bursalı'ya cevap vermediği iddia edildi.

Mustafa Varank'tan Bilal Erdoğan'a 'ıstakoz' emojili mesaj Mustafa Varank'tan Bilal Erdoğan'a 'ıstakoz' emojili mesaj

***

CHP'li Adem'den mülteci tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye verdiği kredinin yüzde 50'sinin mülteciler için harcanması şartı getirdiğini ifade etti.

Duruma tepki gösteren Adem, "Krediyle yaratılan tarım alanına dair istihdamın yüzde 50'sinin mültecilere ayrılması şartı, Türkiye'nin kendi vatandaşlarının istihdamına öncelik verme hakkını elinden almaktadır" dedi.

***  

CHP'li Bayraktar yaşamını yitirdi

CHP'nin TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar hayatını kaybetti. Genel Başkan Özgür Özel, "Büyük üzüntüyle öğrendim" mesajı paylaştı.

***

CHP Grup Başkanvekili belli oldu

CHP'de, Burcu Köksal’dan boşalan CHP Grup Başkanvekilliği içim yapılan seçim tamamlandı. Seçimi, 66 oy ile CHP Ankara Milletvekili Murat Emir kazandı.

CHP’de Burcu Köksal'ın yerine gelen isim belli oldu! CHP’de Burcu Köksal'ın yerine gelen isim belli oldu!

***

Şimşek'ten "enflasyon" açıklaması

ABD'de katıldığı bir etkinlikte konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" dedi.

Bakan Şimşek, ABD'de konuştu: Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor Bakan Şimşek, ABD'de konuştu: Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor

***

Karamollaoğlu başkanlığı bırakacak mı?

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlığı bırakacağını iddia edildi. Saadet Partisi için Ömer Ayhan ve Mahmut Arıkan isimlerinin öne çıktığı konuşuluyor.

Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'İsrail' tepkisi: Tweet atma, ticareti kes Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'İsrail' tepkisi: Tweet atma, ticareti kes

***  

Randevu krizi çözülecek mi?

MHRS üzerinden hastane randevusu alan yurttaşlar bir gün önceden randevularını onaylamadıkları taktirde iptal ile karşılaşacak. Yurttaşlar, ikinci defa aynı alandan randevu alıp yine onaylamazsa 15 günlük ceza alacak.

MHRS'de yeni dönem! Bunu yapmayanın randevusu iptal edilecek MHRS'de yeni dönem! Bunu yapmayanın randevusu iptal edilecek

Bakan Koca: MHRS randevularında sorun yaşanmaması için 2 yeni uygulama başlattık Bakan Koca: MHRS randevularında sorun yaşanmaması için 2 yeni uygulama başlattık

***  

İncirlik üssünün adı değişti

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "İncirlik/Adana'da bulunan 10'uncu Tanker Üs Komutanlığının ismi Hava Kuvvetlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda '10'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı' olarak değiştirilmiştir" denildi.

***

Et fiyatlarına fahiş zam

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptı. Zamlı fiyatlar bu sabahtan itibaren geçerli oldu.

Et ve Süt Kurumu'ndan dev zam! Et ve Süt Kurumu'ndan dev zam!