Pide fiyatlarına zam yolda

Ramazan pidesinin bu sene de gramajı düştü. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı ibrahim Balcı, 250 gram olan pidenin 15 TL'den satılacağını açıkladı. Balcı, "Giderlerimiz yüzde 110 arttı ancak biz yüzde 80 zam yaptık" dedi.

Ramazan pidesi fiyatları belli oldu Ramazan pidesi fiyatları belli oldu

***

İYİ Parti'li isim istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, partisinden istifa etti. Karakeçili, “Partinin idaresi: Tokmağın birinin, davulunsa başkasının elinde olduğu, siyasal bir gürültü kaynağına dönüşmüştür” dedi.

Cem Karakeçili İYİ Parti’den istifa etti Cem Karakeçili İYİ Parti’den istifa etti

İYİ Parti adayı Kavuncu'dan Akşener'in eski danışmanına tepki İYİ Parti adayı Kavuncu'dan Akşener'in eski danışmanına tepki

***

YKS için süre sona eriyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru süresi bugün saat 23.59’da sona eriyor. Sınav başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri’nden veya kurumun sitesinden yapılabilecek.

YKS başvuruları için bugün son gün YKS başvuruları için bugün son gün

***

Yavaş'tan seçim açıklaması

CHP’nin adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, oy rekoruyla seçileceğini söyledi. Yavaş, “Yüzde 60 oyla geleceğiz inşallah. Doğru belediyeciliği kimin yaptığını gösteriyor” dedi.

Mansur Yavaş: "Oy rekoruyla geliyoruz. Yüzde 60 oyla geleceğiz inşallah" Mansur Yavaş: "Oy rekoruyla geliyoruz. Yüzde 60 oyla geleceğiz inşallah"

***

İliç'ten sonra bu kez de Elazığ... 

Erzincan'daki siyanürlü maden faciasında işçiler hala kurtarılamamışken bir maden faciası daha yaşandı. Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde bir krom madeninde göçük meydana geldi. Toprak altında kalan 4 işçi kurtarıldı.

Elazığ'da krom madeninde göçük: Toprak altında kalan 4 işçi kurtarıldı Elazığ'da krom madeninde göçük: Toprak altında kalan 4 işçi kurtarıldı

***

Erdoğan'dan İmamoğlu'na cevap

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edildiği ardından ‘Toplu mail atıldı’ denilerek geri adım atılan Sirkeci -Kazlıçeşme hattının açılışı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Bu ülkeyi biz yönetiyoruz. Şu anda İstanbul'da bulunan bu zat veya zevat böyle bir imkana sahip değil” dedi.  

Erdoğan: Kaosa sürekleyip merkezi yönetime göz dikmek istiyorlar Erdoğan: Kaosa sürekleyip merkezi yönetime göz dikmek istiyorlar

***

Şubat ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun araştırma sonuçlarına göre, şubat ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 18 bin 973 liraya, yoksulluk sınırı ise 52 bin 375 liraya yükseldi.

Açlık sınırı 18 bin 973 liraya, yoksulluk sınırı 52 bin 375 liraya yükseldi Açlık sınırı 18 bin 973 liraya, yoksulluk sınırı 52 bin 375 liraya yükseldi

***

AYM Başkanı Arslan'dan 'otoriterleşme' yanıtı

Kararlarına uyulmayan Anayasa Mahkemesi’nin Başkanı Zühtü Arslan, nihai yorumlama yetkisinin AYM'ye ait olduğunu ifade etti. Arslan, Anayasal yargının en önemli sınamasının otoriterleşme olduğunu söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'dan 'otoriterleşme' mesajı Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'dan 'otoriterleşme' mesajı

***

Sakık'tan CHP liderine cevap geldi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'Bize kaybettirmek istiyorlar' sözlerine yanıt veren DEM Partili Sırrı Sakık, "Doğru diyorlar onlara da AKP'ye de kaybettireceğiz" dedi. Sakık'ın çıkışının ardından CHP PM Üyesi Ali Haydar Fırat'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Fırat, yerel seçimin ardından AKP'nin yeni bir çözüm süreci başlatıp MHP'yi tasfiye edeceğini söyledi. Fırat, "HÜDA-PAR’ın istediği gibi bir süreç başlayacak” dedi.

DEM Partili Sakık'tan Özgür Özel'e: Evet size de kaybettireceğiz DEM Partili Sakık'tan Özgür Özel'e: Evet size de kaybettireceğiz

***

Seçil Erzan dosyasında yeni gelişme

Fon vurgunu davası dosyasına eklenen bilirkişi raporunda, 21 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan'ın internet aramaları ortaya çıktı. Erzan'ın internette, ülkeden kaçma yollarını aradığı, hangi ülkelerin suçlu iadesi yapmadığına dair bilgi almaya çalıştığı ve "Hangi ilaç öldürür?", "İntihar çeşitleri", "Kendini asma" gibi aramalar yaptığı öğrenildi.

Arama geçmişi ortaya çıktı: "Seçil Erzan, intiharın ve kaçmanın yollarını aramış" Arama geçmişi ortaya çıktı: "Seçil Erzan, intiharın ve kaçmanın yollarını aramış"

***

ABD'li asker kendisini yaktı

İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önünde kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri askeri yaşamını yitirdi. Ölen ABD'li asker, Gazze'deki soykırıma karşı eyleme gerçekleştirdi.

İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde Gazze için kendini yakan kişinin ABD'li asker olduğu ortaya çıktı İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde Gazze için kendini yakan kişinin ABD'li asker olduğu ortaya çıktı