Gürgen Öz başarılı bir oyuncu ve tiyatro yönetmenidir. Hem tiyatro sahnelerinde hem de televizyon ekranlarında yer alarak geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır. Doğal oyunculuğu ve sahnedeki varlığıyla Türk seyircisinin beğenisini kazanmıştır. Peki, Gürgen Öz kimdir? Sizler için araştırdık.

Gurgen Oz Kimdir 3-1

Gürgen Öz Kimdir?

Gürgen Öz; Türk tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur. Tiyatro yönetmenliği de yapmaktadır. 10 Mayıs 1978'de Zonguldak'ta doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde okuduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazanarak oyunculuk eğitimi görmüştür.

Konservatuvarda okurken yazdığı "Alman Satrancı" adlı oyunla dikkat çeken Öz, mezun olduktan sonra hem tiyatro sahnelerinde hem de televizyon dizilerinde rol almıştır. "Bakırköy Belediye Tiyatroları" ve "Devlet Tiyatroları"nda görev almış, çeşitli uluslararası tiyatro festivallerine katılmıştır. Televizyonda ise "Aşkım Aşkım", "Aşk Oyunu", "Avrupa Yakası" gibi popüler dizilerde yer alarak herkes tarafından tanınmıştır.

Gürgen Öz, oyunculuğunun yanı sıra tiyatro rejisi alanında da çalışmalar yapmıştır. Doğal oyunculuğu ve sahne karizmasıyla bilinir. Türk sinema ve dizi dünyasının önemli isimlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Gürgen Öz kimdir sorusu kısaca böyle açıklanabilir. Bu noktada da ise Gürgen Öz kiminle evli olduğu merak konusudur.

Gurgen Oz Kimdir 7

Gürgen Öz Kaç Yaşında?

Gürgen Öz kimdir sorusu kapsamında yaşı da merak edilmektedir. Ünlü oyuncu 10 Mayıs 1978 tarihinde doğmuştur. Bu bilgiye dayanarak 2024 yılı itibariyle 46 yaşında olduğu söylenebilir.

Gürgen Öz Aslen Nereli?

Gürgen Öz aslen Zonguldaklıdır. 10 Mayıs 1978'de Zonguldak'ta doğmuştur. Ortaokul ve lise eğitimini TED Zonguldak Koleji'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimi için İstanbul'a taşınmıştır.

Gurgen Oz Kimdir 5

Gürgen Öz Evli Mi?

Gürgen Öz uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Emily Mahringer ile 2018 yılında Danimarka'da nikah masasına oturmuştur. Çiftin İda Su adında bir kızları bulunmaktadır. Özel hayatı hakkında fazla detay vermemeyi tercih etse de zaman zaman sosyal medya hesaplarından eşi ve kızıyla olan mutlu anlarını paylaşmaktadır. Gürgen Öz çocukları ve aile hayatı hakkında yaptığı açıklamalarda da mutluluğunu dile getirmektedir.

Gurgen Oz Kimdir 4

Gürgen Öz Eşi Kimdir?

Gürgen Öz'ün eşi Emily Mahringer'dir. Almanya Stuttgart doğumlu olan Mahringer, medya tasarımcısı ve fotoğrafçı olarak çalışmaktadır. Gürgen Öz ile uzun süre birliktelik yaşadıktan sonra 2018 yılında Danimarka'da evlenmişlerdir. Mahringer hem güzelliği hem de sanat alanındaki yetenekleriyle dikkat çekmektedir.

Emily Mahringer Kaç Yaşında?

Emily Mahringer'in 1986 yılında doğduğu bilinmektedir. Bu bilgiye dayanarak 2024 yılı itibarıyla kendisinin yaşı 38 şeklindedir. Peki, Gürgen Öz eşi nereli? Sizin için araştırdık.

Emily Mahringer Nereli?

Eğer Gürgen Öz'ün eşi Emily Mahringer'in nereli olduğu sorusunu merak ediyorsanız daha önce de belirttiğimiz gibi Almanya'nın Stuttgart şehrinde doğmuştur. Yani Almanya kökenlidir.

Gürgen Öz Kaç Çocuğu Var?

Gürgen Öz'ün şu anda bir çocuğu bulunmaktadır. 2018 yılında Emily Mahringer ile evlenen oyuncu, 2019 yılında İda Su adında bir kız çocuğu babası olmuştur. Gürgen Öz çocuğu ve yıllardır birlikte olduğu eşi Emily Mahringer ile zaman zaman sosyal medya hesaplarından fotoğraflar paylaşmaktadır.

Gurgen Oz Kimdir 2

Gürgen Öz Hangi Köyde Yaşıyor?

Gürgen Öz sadece başarılı oyunculuğuyla değil, Çanakkale'ye olan derin sevgisiyle de tanınan bir isimdir. Behramkale'de bulunan eviyle bu bağını daha da güçlendiren oyuncu sık sık bu şehre gelerek hem dinlenmekte hem de bölge insanıyla iç içe olmaktadır.

Çanakkale insanının sıcaklığı ve samimiyeti Gürgen Öz'ü buraya çeken etkenlerden biridir. Oyuncu, yaptığı açıklamalarda Çanakkale'de kendini evinde hissettiğini ve buradaki insanların kendisine çok iyi davrandığını belirtmiştir. Behramkale'deki evi onun için hem bir tatil yeri hem de şehir hayatının karmaşasından uzaklaşabileceği bir sığınak haline gelmiş durumdadır.

Gürgen Öz Nerede Oturuyor?

Gürgen Öz eşi ve çocuğu ile birlikte tam olarak nerede oturduğu konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak geçmişte yapılan bazı haberlerde kendisinin Nişantaşı'nda oturduğu belirtilmiştir. Güncel olup olmadığı ise bilinmemektedir.

Gurgen Oz Kimdir 10

Gürgen Öz Filmleri

Sinemadaki sempatik karakterleriyle tanınan Gürgen Öz’ü birçok projede izlemiş bulunuyoruz.

Sevilen oyuncunun yer aldığı filmler aşağıdaki gibidir:

  • Zaman Makinesi 1973
  • Plajda
  • Çinliler Geliyor
  • Hokkabaz (Erkut)
  • Romantik Komedi
  • Romantik Komedi 2
  • Havva Durum (Tv filmi)
  • Kilit (Tv filmi)

Bu yazıda Gürgen Öz kimdir sorusuna ayrıntılı bir şekilde cevap verdik