Açıklamada, son 22 yıldır dışarıdan atanan liyakatsiz yöneticilerin TRT emekçilerinin sorunlarını çözmek yerine, durumu daha da karmaşık hale getirdiği vurgulandı. Sendika, yayın emekçilerine yıllardır kadro verilmediğini, düşük maaşlarla çalıştırıldıklarını ve yönetimle yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını belirtti. KESK Haber-Sen, yıllardır işinin uzmanı olmuş çalışanların, yapılan sınavlarla oyalandığını ve bu sınavların emekçilere haksızlık olduğunu dile getirdi.

Sınavlar Hatalarla Dolup Taşıyor

2020 yılında yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın ardından, dava süreçleri tamamlanmadan düzenlenen yeni sınavın da büyük hatalar içerdiği ifade edildi. KESK Haber-Sen, sınavın soru kalitesinin düşük olduğunu, güncel bilgiler içermediğini ve sınavın TRT’nin ihtiyaçlarına uygun olmadığını vurguladı. Sendika, TRT İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Osman Bilgin ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Zeki Koç’a, bu sınavların kurum imkanlarıyla yapılamayacağını ve soruların dışarıdan hazırlatılmasının gereksiz olduğunu sordu.

Emekçilerden Fazladan Ücret Alınıyor

Açıklamada, sınava giren yaklaşık 1.496 kişinin kendi cebinden toplamda 1.159.400 TL ödediği ve bu paraların üniversiteye ödendiği belirtildi. Hatalı soruların yeniden değerlendirilmesi için emekçilerin yeniden para yatırmak zorunda kalmalarının kabul edilemez olduğu ifade edildi. Sendika, emekçilerin alın terinin ve halkın parasının çarçur edilmesine tepki gösterdi.

ÖHT’lere Kadro Veriliyor, Kamu Emekçileri Mağdur Ediliyor

Sendika, TRT’ye alınan Özel Hukuk Hükümlerine Tabi Personel’e (ÖHT) yüksek maaşlarla kadro verilirken, kamu emekçilerine bu hakkın tanınmadığını belirtti. Asli kadrolar için sınav yapılmasının amacının sorgulanması gerektiğini vurgulayan KESK Haber-Sen, kamu emekçilerine yapılan bu mobbingin sona erdirilmesini talep etti.

"TRT Halk İçin Yayın Yapmalı"

KESK Haber-Sen, TRT’nin bir kamu hizmeti kurumu olduğunu ve halk tarafından finanse edildiğini hatırlatarak, kurumun asli emekçilerinin haklarının teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Sendika, TRT’nin asli emekçilerine yaptıkları işin kadrosunun amasız ve sınavsız verilmesini talep ederek, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini duyurdu.