GÜNDEM

Hacer Foggo, huzurevlerine yapılan zamma tepki gösterdi: Bu kararı geri çekin, yaşlılar ve kimsesizlerden tasarruf olmaz

Hacer Foggo, huzurevlerine yapılan yüzde 360 oranındaki zamma tepki gösterdi. Foggo, yoksulluk içinde yaşayan binlerce yaşlının bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu: “Bu kararı geri çekin, yaşlılar ve kimsesizlerden tasarruf olmaz.”

Abone Ol

Sosyal politikalar alanında çalışmalarıyla tanınan Foggo, zam sonrası birçok yaşlının huzurevlerine ödeyemedikleri ücretler nedeniyle büyük tedirginlik yaşadığını vurguladı. Örnek veren Foggo, "Babasından kalan maaşı 9 bin TL olan bir vatandaş, huzurevine önceden 3 bin TL ödüyordu, şimdi bu rakam 9 bin TL'ye çıktı. Bu durumda insanlar ne yapacak?” dedi.

İstanbul'da devlet huzurevi sayısının sadece 9 olduğunu belirten Foggo, kapasitenin yetersizliğine dikkat çekerek, “Zaten bu huzurevlerini beklerken hayatını kaybeden yaşlılar var. Şimdi, bu zamlardan sonra ne olacak? Yaşlı insanlar sokağa mı atılacak?” diye sordu. Foggo, huzurevlerindeki zamların geri çekilmesi gerektiğini ve yaşlılar için daha fazla desteğin sağlanmasını talep etti.