Diamond Tema ile Asrın Tok arasındaki şeriat tartışması son zamanlarda sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

Bu tartışmaya şimdi de bir diğer sosyal medya fenomeni olan Halil Konakçı dahil oldu. Bu nedenle daha önce de birçok konuda çıkışları olan fenomen hakkında Halil Konakçı kimdir soruları sorulmaya başlandı.

Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Halil Konakci Kimdir 5

Halil Konakçı Kimdir?

Şeriat destekçisi Asrın Tok ve şeriata karşı olan Diamond Tema, Youtube’ta Yer6 kanalında karşı karşıya gelmişti. İki sosyal medya fenomeninin şeriat tartışması büyük ses getirdi. Sosyal medyada hala şeriat tartışmaları devam ederken Halil Konakçı adlı sosyal medya fenomeni de konuya dahil oldu.

Diamond Tema’nın Buhari’yi kaynak göstererek Hz. Muhammed’in Hz. Ayşe altı yaşındayken evlendiğini söylemişti.

Halil Konakçı da Diamond Tema’ya şu sözlerle karşılık verdi:

  • "Peygamber Efendimiz ile evlendiğinde Hz. Ayşe kaç yaşındaydı? Sana ne ulan kaç yaşındaydı? Ne açıklama yapacağım ya? İster dokuz yaşında ister 19 yaşında evlensin benim için hiçbir mahsuru yok."

Halil Konakçı bu sözlerinin ardından sosyal medyada sıkça konuşulmaya başlandı. Bu nedenle birçok kişi Halil Konakçı kimdir sorusuna yanıt arıyor. Sosyal medya fenomeni Halil Konakçı, 1980 yılında dünyaya geldi. İlkokulun ardından imam hatip lisesinde eğitim aldı. Liseden mezun olduktan sonra imamlık yapmaya başladı. Şu anda Ankara Melike Hatun Camisi'nde imam hatiplik yapıyor ve Bursa’daki Mihraplı Camisi’nde vaazlar veriyor. Sosyal medyayı da aktif olarak kullanan Halil Konakçı’nın yüz binlerce takipçisi var ve sık sık gündem olan paylaşımlar yapıyor.

Halil Konakci Kimdir 4

Halil Konakçı Kaç Yaşında?

Halil Konakçı kimdir sorusuna yanıt bulanlar çok konuşulan sosyal medya fenomeni ve imam hatibin kaç yaşında olduğunu da öğrenmek istiyor.

Halil Konakçı, 30 Temmuz 1980 yılında dünyaya geldi ve şu anda 44 yaşındadır.

Halil Konakçı Nereli?

Halil Konakçı hakkında merak edilen bir diğer konu ise nereli olduğudur. Sosyal medyada yüz binlerce takipçisi olan Halil Konakçı, 30 Temmuz 1980 yılında İzmir’de dünyaya geldi.

Halil Konakci Kimdir 2

Halil Konakçı Askerlik Yaptı Mı?

Halil Konakçı kimdir sorusunun ardından en çok merak edilenlerden biri de askerlik yapıp yapmadığıdır. Halil Konakçı, askerlik yapmadığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından sosyal medyada hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Halil Konakçı, 18 ay askerlik yaptığını dile getirerek askerlik durum belgesini paylaştı.

Halil Konakçı Neden Görevden Alındı?

Sosyal medya fenomeni ve imam hatip Halil Konakçı’nın görevden alındığı yönünde iddialar dolaşsa da bu iddialar gerçeği yansıtmıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak çalışmaya devam ediyor. Ancak Halil Konakçı hakkında daha önce birkaç kez suç duyurusunda bulunuldu.

Bunlardan birinin sebebi ise Halil Konakçı’nın Hatay hakkındaki sözleri. Halil Konakçı geçtiğimiz yıl Hatay hakkında şu sözleri söylemişti:

  • “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allah-u ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar.”

Halil Konakçı’nın bu sözlerinin ardından İYİ Parti, Zafer Partisi ve Halkın Kurtuluş Partisi suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ise Halil Konakçı’yı şu sözlerle savundu:

  • “Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum: Bazı ağzı ve kalbi bozuk insanların ifadelerini şahit tutarak söylemediği sözlerden dolayı imanına, vatanına ve bayrağına meftun olan yüzde yüz yerli Muhterem Halil Konakçı Hocaefendi’ye onun imanı gibi kavi bir duruş sergileyerek sahip çıkınız. Aksi halde böyle yapmakla Halil Konakçı hocalarımızı töhmet altında bırakırsınız. Bozacının şahidi şıracıdır, karnından konuşan ve asla bu ülkenin değerleriyle bağdaşmayan insan namzetlerine yol vermeyin yoksa arkasını alamazsınız. Halil Konakçı'nın her daim yanındayız.”

Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Halil Konakçı hakkında soruşturma yapılmasına gerek olmadığı yönünde karar verdi.

Halil Konakçı hakkında daha önce kadınlar için söylediği sözler sebebiyle de suç duyurusunda bulunulmuştu.

Halil Konakçı suç duyurusuna konu olan konuşmasında şu sözleri söylemişti:

  • “Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda, pazarda, plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin.”

Cumhuriyet Savcısı Vahit Özcan, Halil Konakçı hakkında soruşturma yapılmasına gerek olmadığı yönünde karar vermişti.

Halil Konakci Kimdir

Halil Konakçı Ne Dedi?

Şeriat, Hatay ve kadınlar hakkındaki açıklamalarıyla sosyal medyada tepki çeken Halil Konakçı’nın cennetle ilgili sözleri de çok konuşulmuştu.

Cennetteki hurilerden bahseden Halil Konakçı şu sözleri söylemişti:

  • ''Hep aynı, hiç yaşlanmayan taze eşler var. Genç ve taze eşleriniz, hanımlarınız var. Burada tabir açık. Yeni ergenliğe ermiş gibi bir tabir var. Yaşları da aynı. O kadar güzel ki o cennet hurileri... Diyor ki Hadis-i Şerif'te, 'Eğer cennetten bir huri, denize tükürse, denizi bal tadında yapar”.

Halil Konakçı Evli Mi? Eşi Kimdir?

İmam hatip ve sosyal medya fenomeni Halil Konakçı’nın evli olup olmadığı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Halil Konakçı kimdir, kaç yaşında ve nereli sorularını sizler için cevapladık.