KÜLTÜR & SANAT

Haluk Bilginer ikinci kez Uluslararası Emmy'ye aday

Şahsiyet dizisinin başrol oyuncusu Haluk Bilginer, dizinin ilk sezonuyla Uluslararası Emmy Ödülleri (IEmmys)'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü almıştı. Bilginer, dizinin ikinci sezonuyla yine bu kategoriye aday gösterildi. ‘Agâh Beyoğlu’ karakteriyle ödülü alan oyuncu, IEmmys tarihinde aynı projenin ilk sezonuyla ödül alıp tekrar aday gösterilen ilk oyuncu oldu.

Abone Ol

Usta oyuncu Haluk Bilginer, 2024 Uluslararası Emmy Ödülleri (IEmmys)'nde ikinci kez En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterildi. Bilginer, daha önce 2019 yılında Ay Yapım imzalı, yönetmenliğini Onur Saylak'ın, senaryosunu Hakan Günday'ın üstlendiği “Şahsiyet” dizisindeki Agâh Beyoğlu karakteriyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülmüştü.

IEmmys Tarihinde Bir İlk Yaşandı

Bilginer, GAİN’de yayınlanan “Şahsiyet” dizisinin ikinci sezonundaki performansıyla tekrar Uluslararası Emmy Ödülleri’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ dalında aday gösterildi. Bilginer, IEmmys tarihinde aynı projenin ilk sezonuyla ödül almasının ardından tekrar aday gösterilen ilk oyuncu oldu.

52'nci Emmy Ödülleri Ne Zaman?

Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi (IATAS) tarafından açıklanan 2024 Emmy adaylıkları, 14 kategoride 21 ülkeyi kapsayan 56 adayın yarışacağı bir listeyi içeriyor. Bu prestijli ödüller için adaylar, 22-24 Kasım tarihleri arasında New York’ta düzenlenecek özel etkinliklerde bir araya gelecek.

Kazananlar ise 25 Kasım 2024 Pazartesi günü New York’ta düzenlenecek olan 52. Uluslararası Emmy Ödülleri Galası’nda açıklanacak.