GÜNDEM

Hande Fırat: Meral Akşener, Ankara'da ofis kuracak

Hürriyet yazarı Hande Fırat, eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gibi eski İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in Ankara'da bir ofis açacağını iddia etti.

Abone Ol

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener'in görüşmesi büyük yankı uyandırdı. Görüşmenin detayları açıklanmadığı için çeşitli spekülasyonlar ortaya çıktı. Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında Akşener hakkında bir iddia ortaya attı.

Fırat, Akşener'in Cinnah Caddesi'nde bir ofis kurarak çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Fırat şunları sarf etti:

İYİ Parti Genel Başkanlığını bırakmış da olsa Meral Akşener’i siyasette önümüzdeki süreçte de bir aktör olarak göreceğimiz anlaşıldı. Aslına bakarsanız, bir süredir Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile geçmişteki sorunlu diyalogları sona ermişti. Yerel seçim süreci başlarken kendi partisinden ve altılı masadan birçok ismi çok sert dille eleştiren Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de MHP Genel Başkanı Bahçeli ile de ara ara telefon görüşmeleri yapıyordu. Hatta MHP Lideri Bahçeli ile Anıtkabir sohbetinin ardından yaptığı bir telefon görüşmesi, Akşener’in vefat eden ve Bahçeli’nin de arkadaşı olan abisini rüyasında görmesinden sonra gerçekleşti. O görüşme kırgınlığı geride bıraktırdı. Zaten sonrası malum, hem Erdoğan hem de Bahçeli Akşener’in partinin başında kalmasını istediler. Ancak Akşener bana sorarsanız partisine de kırgındı. Hatta kadın arkadaşlarıyla gezilere bile çıkmayı düşünüyordu. Ama siyaset kolay bırakılmıyor. Milli birlik gerektiren konularda, sistemin eksiklerinin giderilmesinde, anayasa yapım sürecinde Akşener’i de sahnede görmek kimseye sürpriz olmasın. Benim duyduğum, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mustafa Kemal Mahallesi’nde tuttuğu ofis gibi Akşener de Ankara’da Cinnah Caddesi’nde bir ofis kurarak, çalışmalarını oradan sürdürmeyi planlıyor. Önümüzdeki günler neler getirecek göreceğiz.