GÜNDEM

Hasan Arat Serveti Ne Kadar? Şirketleri Hangileri? Mal Varlığı Nedir? Hasan Arat Mı Daha Zengin Ali Koç Mu?

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı yapan Hasan Arat, aynı zamanda önemli bir iş insanıdır. Türkiye'nin en zengin iş insanları arasında yer alan Hasan Arat serveti ne kadar merak edilmektedir. Detayları paylaştık.

Abone Ol

Hasan Arat, Türkiye'nin en başarılı iş insanlarından biri olarak bilinir ve servetinin oldukça yüksek olduğu tahmin edilmektedir. Bu servetin tam olarak ne kadar olduğu kamuya açıklanmamış olsa da çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiler ışığında bazı tahminler ortaya atılmıştır. Peki, Hasan Arat serveti ne kadar? İşte tüm detaylar…

Hasan Arat Serveti Ne Kadar?

Ünlü iş insanı Forbes Türkiye dergisine göre 2019 yılında en zengin Türkler listesinde 38. sırada yer almıştır. Ancak 2023’teki veriler ise kendisinin servetinin 2.5 milyar dolar civarı olduğunu göstermektedir. Mal varlığının kaynağını merak ediyorsanız yazımızın devamında…

Hasan Arat Mal Varlığı

Hasan Arat mal varlığının hangi kaynaklardan kaynaklandığı merak edilmektedir. Ünlü iş insanı ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı’nın çeşitli yatırımları bulunmaktadır.

Hasan Arat serveti 2024 yılına göre şu kaynaklardan gelmektedir:

  • Gayrimenkul yatırımları: Novo Invest'in ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Bu oluşum, Türkiye'nin en önemli gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketlerinden biridir.
  • Finansal danışmanlık: Dome Group'un kurucusu ve ortağıdır. Londra ve İstanbul merkezli bir kurumsal finansman ve satın alma danışmanlık firmasıdır.
  • Perakende: Beymen Group'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Türkiye'nin en büyük perakende gruplarından biridir.

Hasan Arat Hangi Şirketlerin Sahibi?

Hasan Arat tek bir şirketin değil; birçok şirketin kurucusu, ortağı veya yönetim kurulu üyesidir. Gayrimenkul yatırımları alanında Novo Invest'in kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı, finansal danışmanlık sektöründe Dome Group'un kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, perakende sektöründe ise Beymen Group'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı'dır.

Bunlara ek olarak Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi, FIBA Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) temsilen Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Bağlı Üyeler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı gibi görevler de yürütmektedir.

Hasan Arat mı Daha Zengin Ali Koç mu?

Forbes Türkiye'nin 2023 yılındaki verilerine göre Hasan Arat serveti 2.5 milyar dolardır. Ali Koç 700 milyon dolar servetiyle listede daha aşağıda yer almıştır. Bu bilgilere dayanarak Hasan Arat, Ali Koç'tan daha zengindir.

İlgili İçerik: Aziz Yıldırım Serveti Ne Kadar? Şirketleri Neler? Aziz Yıldırım Türkiye'nin Kaçıncı Zengini?

Hasan Arat Ne İş Yapar?

Hasan Arat, gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi Novo Invest'in kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ek olarak Londra ve İstanbul merkezli kurumsal finansman danışmanlık firması Dome Group'un kurucusu ve ortağı, Beymen Group'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 35. Başkanı olarak öne çıkan iş ve spor dünyasında saygın bir isimdir.

Eski basketbolcu olan Arat, 2020 yılında İstanbul'un Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapma teklifinin de liderliğini yapmıştır. 2020 adaylıklarının ardından Avrupa Olimpiyat Komiteleri İcra Komitesi üyeliğine seçilmiştir.

Hasan Arat Şirketleri

Hasan Arat, çok yönlü bir iş insanı olarak birçok farklı sektörde faaliyet gösteren şirketlerde görev almaktadır.

Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Novo Invest
  • Dome Group
  • Beymen Group

Bunlarla beraber Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni (TOBB) temsil ederek Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Bağlı Üyeler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Üstelik Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

Diğer görevleri ise şu şekildedir:

  • Beşiktaş Jimnastik Kulübü 35. Başkanı
  • FIBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi

Hasan Arat serveti dışında özel hayatı da merak edilmektedir. İşte kendisi ve ailesine dair detaylar…

Hasan Arat Kimdir?

Hasan Arat 27 Eylül 1959'da Adana'da doğan Türk spor yöneticisi, iş insanı ve eski profesyonel basketbolcudur. İlkokul ve ortaokulu Adana'da tamamlamıştır. Ardından İstanbul'a taşınarak Haydarpaşa Lisesi'nde lise eğitimini almıştır. Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 35. başkanı olan Arat aynı zamanda Novo Invest'in ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı, Dome Group'un kurucusu ve ortağı ve Beymen Group'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır.

1998-2000 yılları arasında Beşiktaş'ın başkan yardımcılığını yapmış, 2023'te ise yapılan kongrede oyların 7.271'ini alarak kulübün yeni başkanı seçilmiştir. İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapma teklifinin liderliğini de yürütmekte olup 2020'de Avrupa Olimpiyat Komiteleri İcra Komitesi üyeliğine seçilmiştir.

Hasan Arat Nereli?

Hasan Arat, Adana'da doğmuştur. Ancak her ne kadar burada doğup büyüse de iş hayatının büyük bir kısmını İstanbul'da geçirmiştir.

Hasan Arat Evli mi?

Hasan Arat evlidir. Eşinin ismi Simin Arat'tır. Çiftin Zeynep ve Ali adında iki çocuğu vardır. Arat çifti ailecek İstanbul'da yaşamaktadır.

Hasan Arat Çocukları

Hasan Arat'ın Ali Arat ve Zeynep Arat isimli iki çocuğu vardır. Çocukları hakkında fazla bilgi paylaşımı yapmasa da İstanbul'da ailesiyle birlikte yaşadıkları ve iyi bir eğitim aldıkları bilinmektedir.

Bu haberimizde sizin için Hasan Arat serveti ve ailesine dair tüm ayrıntıları bir arada toplamaya çalıştık.