Haber: Murat Mutlu

6 Şubat 2023 tarihinde Hatay’da meydana gelen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremin üzerinden 15 ay geçmesine rağmen evleri hasarsız ve az hasarlı olarak tespit edilen Antakya İlçesi’ne bağlı Aksaray, Saraykent ve Akasya Mahallesi sakinleri, mahallelerinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alan kapsamına alınmasını istemiyor. Antakya’da Şükrü Balcı Caddesi üzerinde bulunan Ufuk Petrol yanında toplanan öfkeli kalabalık daha sonra başta Hatay Valisi Mustafa Masatlı olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi protesto ettiler.

Mahalle Halkinin “Rezerv Alan” İsyani

ÖLEN BİR KERE ÖLDÜ, BİZLER İSE HER GÜN!

Şükrü Balcı Caddesi üzerinde toplanan vatandaşlar mahallelerinin rezerv alan kapsamından çıkarılmasını istediklerini belirterek, “Evimizi rezerv alan kapsamında elimizden alamazsınız. Yıkıldık ama ölmeyeceğiz ve direneceğiz. Evlerimize dokunmayın. Ölen bir kere öldü, bizler ise her gün ölüyoruz. Hükümetin aldığı rezerv alan kararına bizler karşıyız. Deprem sonrasında hasarsız ve az hasarlı evleri onarıp oturabilirsiniz dediniz. Bizler o kadar masraf yaptık evlerimize. Şimdi ise rezerv alan kapsamında evlerimiz yıkılmak isteniyor. Bizler Akasya Mahallesi, Saraykent ve Aksaray Mahallesi sakinleri olarak mahallelerimizin Rezerv Alan kapsamından çıkarılmasını istiyoruz.” dediler.

GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜ NACİOĞLU ÖFKELİ KALABALIĞA VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Akasya Mahallesi Şükrü Balcı Caddesi üzerinde toplanan öfkeli kalabalığı daha sonra çevrede geniş güvenlik önlemleri alan Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Özel Güvenlik Şube Müdürü Gökhan Nacioğlu’nun devreye girmesiyle sakinleştirildi. Toplanan öfkeli vatandaşların “Vali Buraya!” sloganlarının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Hatay İl Müdürü İsmail Ceylan’ı protesto alanına çağırarak sorunun çözülmesini sağladı.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ CEYLAN PROTESTO ALANINA GELDİ

Protesto alanına gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Hatay İl Müdürü İsmail Ceylan öfkeli kalabalığa seslenerek, “Burada Rezerv Alan konusunda herkesin tepkilerini anlıyorum. Bu alanlar içerisinde benim bilgim dahilinde olan alanlar var. Diğer alanlar için ise değerlendirmeler nasıl yapılmış sorusunun cevabını bakanlıktan gerekli bilgileri alacağız." diye konuştu.