Sokak hayvanlarına yönelik "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ne karşı, bugün Türkiye'nin çok sayıda noktasında basın açıklaması düzenlenerek, teklif protesto edildi.

"Ölüm yasası istemiyoruz" diyen hayvan hakları savunucuları, yasa teklinin geri çekilmesini isterken, Ankara'da açıklamayı Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu 2'nci Başkanı Haydar Özkan okudu.

Türlü kelime oyunlarıyla, ötanazi adıyla sokak hayvanlarına yönelik katliamda bir değişikliğin yapılmadığını söyleyen Özkan ve hayvan hakları savunucuları yasa teklifine karşı eylemlerini gerçekleştirdi.

"Gönüllüler, Kollukla Korkutulup Çekilecek"

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise Haydar Özkan, hayvan hakları savuncusu 3 kişinin polis tarafından darp edildiği iddiasında bulundu.

Özkan paylaşımında şunları söyledi:

"Kanun gelmeden şiddeti geldi! Evladım olan çevik kuvvet ile bizleri karşı karşıya getirenlere yazıklar olsun! Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı Avukat Tuğba Gürsoy ve iki arkadaşımız kolluk tarafından darp edildi. YGKG Gönüllülerin kanunla bertaraf edilmesinin gayesi bunun içindir. Gönüllüler kollukla korkutulup çekilecek belediyeler köpekleri toplayıp ötanazi ile rahat rahat öldürecek."