Bu zamana kadar birçok dizi ve filmde rol alan Hazar Ergüçlü’nün Kanal D ekranlarında yer alan İnci Taneleri dizisiyle büyük bir çıkı yaptı ve kamuoyu tarafından hayranlıkla izlendi. Hazar Ergüçlü hayranları güzel oyuncunun nereli ve kaç yaşında olduğu gibi bilgileri merak ediyor. Bu nedenle Hazar Ergüçlü aslen nereli sorusu sık sık arama motorlarında aratılıyor. 

Peki Hazar Ergüçlü aslen nereli? Yazımızda güzel oyuncuya dair merak edilen soruların da cevabını bulabilirsiniz. İşte detaylar…

Hazar Erguclu Nereli

Hazar Ergüçlü Aslen Nereli? Kaç Yaşında?

İnci Taneleri dizisinde Dilber karakteri en çok konuşulanlar arasında zirvede yer alan Hazar Ergüçlü sergilediği dans performansları ile dikkatleri üzerine çekmiş ve adından oldukça söz ettirmişti. 

Dizideki dans performansının ardından hayranları Hazar Ergüçlü aslen nereli sorusunu sormaya başladı. Bu çok merak edilen konuya açıklık getirmek gerekirse, 1 Ocak 1992 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Lefkoşa bölgesinde dünyaya gelen Hazar Ergüçlü, aslen Kıbrıslıdır diyebiliriz.

Hazar Ergüçlü aslen nereli sorusundan sonra merak edilen bir diğer soru ise kaç yaşında olduğuydu. Hazar Ergüçlü, 1 Ocak 1992 tarihinde dünyaya gelmiştir. 2024 yılı itibari ile yetenekli oyuncu 32 yaşındadır.

Hazar Erguclu Nereli2

Hazar Ergüçlü Kimdir?

İnci Taneleri dizisinde Dilber karakteriyle en çok konuşulanlar arasında zirvede yer alan Hazar Ergüçlü, Ankara'da gerçek bir eğlence mekanında sahnelenen dizinin çekimlerindeki Dilber'in dansı ile izlenme rekorları kırmıştı.

Sergilediği dans performansları ile dikkatleri üzerine çeken Hazar Ergüçlü’nün nereli olduğu merak edilmişti. Bu nedenle de sık sık Hazar Ergüçlü aslen nereli sorusu sorulmaya başlandı.

1992 yılında Kıbrıs'ta dünyaya gelen Hazar Ergüçlü, küçük yaşta tiyatroyla tanıştı ve Lefkoşa Türk Belediyesi'nde gençlere yönelik tiyatro çalışmalarına katılmaya başladı. Liseyi bitirdikten sonra 2010 yılında Derviş Zaim'in yönettiği "Gölgeler ve Suretler" filminde Ruhsar karakteriyle sinema kariyerine başlayan Ergüçlü aynı zamanda Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü.

Oyunculuk kariyerindeki ilk proje olan 2011 yapımı "Kuzey Güney"de Simay Candan karakteri ile izleyici karşısına çıkan Ergüçlü, 2012 yılında Zübeyr Şaşmaz'ın yönettiği "Açlığa Doymak" filminde Sena karakteri ile sinemaseverler ile bir araya geldi. Uğur Yücel tarafından yönetilen 2013 yapımı "Benim Dünyam" filminde Ayla karakterini canlandırdıktan sonra Ergüçlü, aynı yılın başında başlayan "Medcezir" dizisinde Eylül karakteriyle dikkat çekmişti. Hazar Ergüçlü, Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Taner Ölmez, Barış Falay ve Metin Akdülger gibi bilinen ve ünlü isimlerle birlikte çalıştı.

2015 yılında Hazar Ergüçlü, "Analar ve Anneler" dizisinde Kader karakterini canlandırdıktan sonra oyunculuk kariyerine çok sayıda dizide başarıyla devam etti. 2016'da "Dar Elbise" filmi, 2016 yazında "Yüksek Sosyete" dizisi ve 2017'de Emre Erdoğdu'nun yönettiği "Kar" filmi gibi çeşitli projelerde de yer aldı.

Daha önce Dudullu Postası, Hakan Muhafız ve Saklı gibi dizilerde rol aldı. Daha sonra Show TV'de Alev Alev dizisi ile televizyon ekranlarına dönen güzel oyuncu, bu süreçte reklam filmlerinde de yer almaya devam etti. Sinema filmlerine özellikle ilgi duyan Ergüçlü, aldığı ödüllerle adından oldukça söz ettiriyor.

Hazar Erguclu Nereli 4

Hazar Ergüçlü’nün Rol Aldığı Yapımlar

Hazar Ergüçlü aslen nereli sorusunun cevabına geçmeden önce kariyerine birçok dizi ve film sığdıran Ergüçlü’nün yer aldığı yapımlardan da bahsetmekte fayda var. 

Hazar Ergüçlü’nin yer aldığı diziler aşağıdaki gibidir:

  • Yüksek Sosyete (2016)
  • Hakan: Muhafız (2018-2020)
  • Alev Alev (2020-2021)
  • Medcezir (2013-2015)
  • Kuzey Güney (2011-2013)
  • Hayat Sırları (2017)
  • Analar ve Anneler (2015)
  • Dudullu Postası (2019)
  • İnci Taneleri (2024)

Hazar Ergüçlü’nün rol aldığı filmler;

  • Ahlat Ağacı (2018)
  • Yüksek Sosyete (2019)
  • Kar (2017)
  • Dar Elbise (2016)
  • Her Şey Seninle Güzel (2018)
  • Gölgeler ve Suretler (2010)
  • Benim Dünyam (2013)
  • Açlığa Doymak (2012)
  • Gerçek Kesit: Manyak (2018)
  • Balık (2014)
  • Mahalle (2017)

Hazar Erguclu Nereli 8

Hazar Ergüçlü’nün Ailesi

Hazar Ergüçlü aslen nereli sorusu ile birlikte gelen bir diğer soru ise ailesi ile ilgili. Güzel oyuncunun hayranları Hazar Ergüçlü ailesi kimdir sorusunu da bir o kadar sorduğundan bu konuya da açıklık getirelim.

Ünlü oyuncu Hazar Ergüçlü'nün annesi Kıbrıs Devlet Televizyonu BRT1'in yöneticisidir ve babası da Kıbrıs Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmaktaydı.

Ünlü oyuncunun uzun yıllar Kıbrıs Gazetesi'nde genel yayın yönetmeni olarak görev yapan babası Süleyman Ergüçlü, 2023 yılının 14 Ağustos'unda 69 yaşındayken hayata veda etmiştir.

Hazar Erguclu Nereli 6

Hazar Ergüçlü’nün Sevgilisi Kim?

Hazar Ergüçlü'nün oyunculuğu kadar özel hayatı da merak edilenler arasında yer alıyor. Ergüçlü eski sevgilisi Onur Ünlü ile olan birlikteliğiyle bilinmekteydi. 1973 doğumlu Onur Ünlü ile arasındaki yaş farkı uzun süre magazin dünyasını meşgul etmişti. İkili 2023 yılında birlikteliklerine son verdi. Güncel olarak Hazar Ergüçlü’nün sevgilisi olup olmadığı bilinmemektedir.