EKONOMİ

HD İskender Fiyat Listesi 2024! Menü Fiyatları Ne Kadar?

Türkiye'nin döner zincirlerinden biri olan HD İskender fiyat listesi güncel halini paylaşıyoruz!

Abone Ol

HD İskender, sunduğu döner çeşitleriyle bilinen popüler bir restoran zinciridir. Menüde yer alan İskender çeşitleri, yan ürünler ve set menüler farklı bütçelere hitap eden fiyatlarla sunulmaktadır. Fiyatlar ise şubeye, menüye, porsiyon büyüklüğüne ve kampanyalara göre değişiklik göstermektedir. Peki, menüde neler var ve ne kadar? İşte HD İskender fiyat listesi…

HD İskender Fiyat Listesi

HD İskender, Türkiye'de geniş bir şube ağına sahip olan ve özellikle İskender kebabı ile tanınan bir restoran zinciridir. Lezzetli ve doyurucu yemekleriyle bilinen marka, klasik İskender kebabını döner etinin ince ince doğranıp üzerine bolca yoğurt ve tereyağı eklenmesiyle hazırlar. Ayrıca farklı tatlarda da seçenekler sunmaktadır.

Bu anlamda HD İskender hem aile yemekleri hem de arkadaşlarla vakit geçirmek için tercih edilen mekanlar arasında yer almaktadır. Kuruluşun et işleme tesislerinin helal ürün belgelendirmesi, tüketicilere güvenilir ve helal bir ürün sunduğunun göstergesi olarak kabul edilmektedir.

HD İskender fiyat 2024 yılına göre şu şekildedir:

Porsiyon Miktarı

Lezzet

Fiyat

1 Porsiyon

Klasik

229 TL

1 Porsiyon

Acılı

229 TL

1.5 Porsiyon

Klasik

289 TL

1.5 Porsiyon

Acılı

289 TL

HD İskender Menü Fiyatları

HD İskender, klasik İskender kebabının yanı sıra çeşitli alternatiflerle de öne çıkan bir menüye sahiptir. Yanında patates kızartması, mevsim salatası ve çeşitli içeceklerle servis edilen İskender menüleri mevcuttur. Üstelik çocuklara özel menüler ve tatlı seçenekleri de yer almaktadır. Restoran zaman zaman mevsimsel olarak değişen tabaklarıyla da sürprizler yapmaktadır.

HD döner menü fiyatları 2024 bilgisi aşağıdaki gibidir.

İçerik

Fiyat

1 Porsiyon HD İskender + Sütlaç

279 TL

1 Porsiyon HD İskender + Sütlaç + İçecek

299 TL

1 Porsiyon HD İskender + Patates Kızartması + Kornişon Turşu + İçecek

289 TL

2 Porsiyon HD İskender + 1 L İçecek

459 TL

2 Porsiyon HD İskender + 2 Porsiyon Patates Kızartması + 2 Porsiyon Kornişon Turşu + 1 L İçecek

479 TL

HD İskender Kimin?

HD İskender fiyat listesi ile birlikte markanın sahibi de merak edilmektedir. Türkiye'nin en sevilen yerli lezzetlerinden biri olan İskender kebabını markalaştıran kişi, HD İskender'in kurucusu Hakan Demirağ'dır. Bugün kendisinin 82 restoranda 1700'ü aşkın çalışanı vardır. Ürünler ustalar tarafından hazırlanır ve buna uygun malzemeler seçilir. Hakan Demirağ'ın lezzet mirasını taşıyan marka, Türkiye'nin en büyük yerli restoran zincirleri arasında yer alır.

Hakan Demirağ Kimdir?

Hakan Demirağ, Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olarak bilinir. HD İskender restoran zincirinin kurucusu olmasıyla tanınır. Demirağ geleneksel Türk mutfağının modern bir yorumunu sunarak milyonlarca insana ulaşmayı başarmıştır. İskender kebap gibi sevilen bir yemeği kitlelere ulaştırmış ve daha da popüler hale getiren bir iş modeli oluşturmuştur.

HD 1 Porsiyon İskender Kaç Gram?

HD İskender fiyat listesi dahilinde çoğu kaynakta 1 porsiyonun 380 gram olduğu belirtilmektedir. Her restoranın porsiyonlama uygulamaları farklılık gösterebilir. Zaman içinde menülerde değişiklikler de olabilmekte veya porsiyon boyutları değişebilmektedir. Ayrıca 100 gram tereyağlı iskender kebabında 200 kalori bulunması bu yemeğin enerji yoğun olduğunu göstermektedir. 1 porsiyon (380 gram) tereyağlı İskender ise tam 761 kaloriye denk gelmektedir.

HD İskender Et Mi Kıyma Mı?

HD İskender'de döner eti kullanıldığı bilinmektedir. Bu da büyük bir et parçasından ince ince kesilmiş, marine edilmiş ve döner aletinde pişirilen et türüdür. İskender kebabının orijinal ve geleneksel yapımında döner eti kullanımı daha yaygındır. Çünkü döner etinin lezzeti İskender kebabının yoğurt, tereyağı ve pide gibi diğer malzemeleriyle uyumlu bir tat profili oluşturur.

HD İskender şubesini arayarak veya bizzat giderek bilgi almanız en doğru yöntem olacaktır. Ek olarak markanın eti de helaldir. HD İskender'in et işleme tesislerinin helal ürün belgelendirmesini CTR (bir belgelendirme kuruluşu) tarafından yapıldığı belirtilmiştir. Belgede "İslam dininin gerektirdiği helal koşullarına uygun" ifadesi kullanılmıştır.

Bu yazımızda sizler için HD İskender fiyat listesini sıraladık.