Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Antalya il örgütü, 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında yaşanan ve kamuoyunda Kobani Olayları olarak bilinen olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir diğer husus, 2014 yılında 6-8 Ekim olaylarında 47’si HDP’li olmak üzere toplam 54 kişi yaşamını yitirmiştir. Bu olaylara kimlerin sebep olduğu, kimlerin olayların durulmasına hizmet etmeyip aksine olayları faşist, paramiliter, hizbulkontra güçler eliyle kışkırttığı ve engellemediği bugün hala ortaya çıkarılmamıştır. Algı operasyonları, siyasi mühendislikler ve yargı kumpaslarıyla sorumluluk HDP’ye yüklenmeye çalışılmıştır. Yaşamını yitirenlerin pek çoğuyla ilgili yargılama yapılmamış, ölüm olayları faili meçhul bırakılmıştır. 6-8 Ekim olayları ile Çözüm Süreci devam ederken hazırlanıp Genelkurmay Başkanlığı’na sunulan “Çöktürme Planı” arasındaki bağlantının ve Kobani’ye yardım koridoru açmayarak olayların asıl sorumlusu olan iktidarın o süreçte neyi planladığının ortaya çıkarılması gerekmektedir.”

Açıklamada ayrıca, İmralı'da tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrittin yerel ve uluslararası hukuka uygun olmadığı savunuldu.