31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı ilk toplantıda konuşan Kozluk Belediye Eş Başkanı Eren “Belediyede 60’tan fazla ‘bankamatik’ işçisi var. Bu kabul edilebilir bir durum değil, biz buna müsaade etmeyeceğiz” dedi. Batman’ın Kozluk ilçesi Belediye Eş Başkanı Ayhan Eren’in başkanlığında yapılan toplantıya; Eş Başkan Nazime Avcı ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Eren meclis toplantısında belediye çalışmaları kapsamında ilçe halkına nasıl hizmet edeceklerini anlatarak belediyenin kullanacağı elektriği üretmek için girişimlerin devam ettiğini söyledi. Eren, kuracakları sistemden verim almaları durumunda ilçede gerekli enerjinin üretimi için yeni projeler hazırlamak ve hayat geçirmek için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.

‘BİREYSEL MENFAAT İÇİN BİZE KİMSE GELMESİN’

Toplantıda konuşan Eş Başkan Eren belediyenin eşit ve tarafsız zeminde hizmet kurumu olduğuna değinerek kimsenin bireysel çıkarları doğrultusunda kendilerine başvuruda bulunmaması gerektiğinin atçını çizdi.

‘102 ÇALIŞANDAN 60 TANESİ BANKAMATİK İŞÇİSİ’

Eş Başkan Eren, Kozluk belediyesi bünyesinde yaklaşık 102 taşeron işçinsin çalıştırıldığını, yaptıkları tespitlere göre bunlardan en az 60 tanesinin bankamatik işçisi olarak göründüğünü ifade etti.

‘BELEDİYE DAHA ÖNCE SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMIŞ’

Bu işçilerin çoğunun 1 yıldan beri belediye hizmet binasına bile ayak basmadığını bildiklerini aktaran Eş Başkan Eren, “Belediyenin bütün personeli ile bir toplantı gerçekleştirip görev dağılımını yapacağız. Meclisin huzurunda net bir şekilde belirtiyorum; yapılan bu tutumu asla kabul etmeyeceğiz, herkes işinin başında olacak ve aldığı parayı kendine helal kılıp halkına hizmet edecektir. Belediyemizde 192 işçi çalışmaktadır. Bu da yetmiyormuş gibi ayrıca belediye sorumluluğu altında sigortasız yevmiyeci işçi çalıştırıyormuş. Bunlardan birinin başına bir şey gelirse veya herhangi bir kaza durumunda belediye olarak bu sorumluluğun altından nasıl kalkacağız? Kimlere nasıl hesap vereceğiz?” diye sordu.

‘BÜTÇE YETERSİZ AMA BİZ ŞEFFAF BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ’

Belediye bütçesinin yetersiz olduğunu, iller bankasından gelen para ile Kozluk halkına istedikleri hizmeti zamanında vermenin zor olduğunu belirten Eşbaşkan Eren, “İller bankasından belediyemize yaklaşık 1 milyon 700 bin TL yatırılmaktadır. Kesintilerle beraber kalan para miktarı 800 bin TL’dir. Paranın yarısı kesiliyor. Bu parayla işçi maaşı mı ödeyeceğiz, araçlara yakıt mı alacağız yoksa halkımıza hizmet mi edeceğiz, bilemiyoruz. Bu nedenle belediyemizin gelir ve giderlerine önem verip kasamızı güçlendireceğiz. Belediyemizin borçları için bütün resmi kurumlara yazı gönderdik ve halkımızı bu konuda bilgilendireceğiz. Halkımızın belediyemizin borçlarını gelir ve giderlerini öğrenmesi için şeffaf belediyecilik anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Halk bizi seçti ve görevlendirdi, onun için halkımızın parasını boşa harcamayacağız” diye ifade etti.

ÇÖP ATIK SÖZLEŞMESİ

Toplum sağlığı için temizliğini önemine değinen Eş başkan Eren “Belediyemizin çöp attıkları için Siirt’te bulunan bir firmayla anlaşma yaptık. Artık çöplerimiz düzenli olarak toplanılacak ve nakliye sistemiyle Siirt’e bulunan çöp atık tesisine götürecektir. Önümüzdeki aylarda belediyemize ait, şehir merkezine uzak, halkımızın rahatsız olmayacağı bir alanda çöp atık tesisi oluşturacağız. Çöp atık sahalarımızın sözleşmeleri bittiği için şimdilik mecburiyet gereği Siirt’teki firmayla geçici olarak çalışma kararı almış bulunmaktayız” diye aktardı.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇALIŞMASI

Yaptığı bazı girişimler sonucunda önümüzdeki kısa bir süre içerisinde Kozluk belediyesinin kendi ihtiyaçları doğrultusunda rüzgar panelleri sistemiyle enerji üretimi için çalıştıklarını kaydeden Eş Başkan Eren, “Ankara’da bazı firmalarla dönüşümlü enerji ile elektrik üretimi sahası oluşturulması konusunda görüşmelerde bulunduk. Ayrıca rüzgar paneli sistemi içinde firmalarla görüşmeler yaptık. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili halkımızı daha detaylı bilgilendireceğiz” ifadelerini kullandı.