GÜNDEM

Hepsiburada Kazakistan’a satılıyor

Kazakistan'ın en büyük online alışveriş platformu Kaspi.kz, Hepsiburada'nın yüzde 65,41'ini 1,17 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı.

Abone Ol

Kaspi.kz, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformu Hepsiburada’nın sahibi D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.'nin (Nasdaq: HEPS) hisselerini devralmak üzere kurucular Hanzade Doğan, Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan ile bir anlaşma imzaladı.

Kaspi.kz'nin açıklamasına göre, işlem kapsamında hisse devri bedeli 1,17 milyar dolar olarak belirlendi ve ödemenin iki taksit halinde yapılacağı belirtildi. Satın alma işlemi, Türkiye'deki idari onayların alınmasının ardından 2025'in ilk çeyreğinde tamamlanacak.

2000 yılında Hanzade Doğan tarafından kurulan Hepsiburada, Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından biri. 101 bin iş ortağı ve 12 milyon aktif müşterisiyle 2023 yılında yaklaşık 4 milyar dolar tutarında satış hacmi yarattı. Hepsiburada, 2023’te Nasdaq’ta işlem görmeye başlamıştı ve HepsiJet, HepsiPay, HepsiLojistik gibi birçok hizmet sunuyor.