Haber: Ahmet ÜNSAL/Manisa


  Geçtiğimiz yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü taşıyan tren 08:45’de Manisa Tren istasyonuna giriş yaparken bu yıl bir saat 15 dakika rötarlı olarak istasyona geldi. Manisa’daki bir çok vatandaş sabahın erkek saatlerinde tren garındaki karşılama törenine erkenden gelirken programın ertelemeli olduğunu öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi.

   Kutlama töreni ilk olarak Tren Garı’nda gerçekleştirildi. 


  Trenden ilk olarak Atatürk portresi yöresel kıyafet giymiş öğrenciler tarafından indirilirken, ardından Türk bayrağı getirildi. Getirilen Türk bayrağı Manisa Valisi Vahdettin Özkan’a öğrenciler tarafından takdim edildi. Daha sonra ise Manisa Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Zeybek Ekibi halkoyunları gösterisi düzenledi.


   Tren garındaki karşılama törenine göreve bir süre önce başlayan Manisa’nın yeni valisi Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Yenal Yıldırım, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Emre Şener, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper,  MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, İyi Parti Manisa İl Başkanı Zafer İksir, daire müdürleri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, STK Temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İKİNCİ TÖREN KÖRTEJ YÜRÜYÜŞÜ SONRASINDA CUMHURİYET MEYDANINDA 

Temsili karşılamanın ardından protokol üyeleri, öğrencilerin taşıdığı Atatürk posteri ve Türk bayrağıyla bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Öğrenciler ve vatandaşlar ellerindeki Trük bayrakları ve Atatürk posterleriyle korteje eşlik etti. Gazi ilkokulu,İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi öğrencileri ellerindeki Türk bayrakları ile korteji selamladı.


  Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na Vali Vahdettin Özkan, Başkan Ferdi Zeyrek, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri anıta çelenk sundu. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. 

“BUGÜN BİZLERE DÜŞEN GÖREV, ONUN ÇİZDİĞİ YOLDA, BİLİMLE, AKILLA VE CUMHURİYET’İN İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA YÜRÜMEYE DEVAM ETMEKTİR.”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek yaptığı konuşmada, 

“Bugün, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 99. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamak için bir aradayız. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor; şehrimiz için manevi anlamı çok yüksek olan bu günde, sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 99 yıl önce bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük kurtuluşun ardından ayağa kalkmaya çalışan Manisa’mıza gelerek tüm Anadolu’da olduğu gibi şehrimizin de yeniden doğuşuna destek olmuştur. Manisa’mız, Kurtuluş Savaşı sonrası küllerinden yeniden doğan şehirlerden birisi. Yakılıp yıkılan bu topraklarda, büyük liderimizin iradesi, azmi ve öngörüsüyle, yurdun her köşesinde olduğu gibi Manisa’mızda da yeniden inşa süreci başlamış; şehrimiz, Türk milletinin direniş ve kararlılığının bir simgesi haline gelmiştir. Atatürk, her bir ziyaretinde Manisalıların umudunu güçlendirmiş, geleceğimizin hedeflerini belirlemiştir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in genç yıllarında gerçekleştirdiği bu ziyaretin amacı, yalnızca bir şehre moral vermek değil, yurdun dört bir yanında sürdürülen yeniden inşa çabalarına da rehberlik etmekti. Manisa’da kaldığı sürede, şehrin imarı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunmuş ve Manisa’nın bir an önce kalkınması için gerekli talimatları vermiştir. Bugün bizlere düşen görev, onun çizdiği yolda, bilimle, akılla ve Cumhuriyet’in ilkeleri doğrultusunda yürümeye devam etmektir. Bu anlamlı günün yıl dönümünde, Manisa’mızın her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ilerleyeceğine dair inancımı yineliyorum.  Bugün bir kez daha, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi. 
Atatürk’ün Manisa’ya geldiği dönemde Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe’nin kent adına ‘Hoşgeldiniz’ konuşması okundu. Atatürk’ün cevabı okundu. Fatih Sergi Salonu’nda ‘Atatürk Fotoğrafları’ Sergisi ziyaret edildi.