Hindustan Times'ın haberine göre, aralarında ülkenin güneyindeki Tamil Nadu, Arunachal Pradeş ve en kalabalık eyalet Uttar Pradeş olan 21 eyalette bulunan 166 milyonu aşkın seçmen oylarını vermeye başladı.

Eyaletler genelinde kurulan 187 bin oy verme merkezinin önünde kuyruklar oluştu.

Yerel saatle 07.00'de başlayan oy verme işlemi saat 18.00'de bitecek.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, oy verme işlemi başlamadan önce X hesabından, herkesi oy kullanmaya çağırarak, "Özellikle genç ve ilk kez oy kullanacak seçmenleri oy kullanmaya çağırıyorum. Sonuçta, her oy ve ses önemli!" dedi.

Hindistan genel seçimleri

Hindistan'da 19 Nisan'da başlayıp 1 Haziran'a kadar sürecek seçimler kapsamında yaklaşık 968 milyon seçmen, federal parlamentonun alt kanadı Halk Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullanacak.

Son seçimlerden galip çıkan Modi, başında olduğu Bharatiya Janata Partisi (BJP) liderliğinde kurulan "Ulusal Demokratik İttifakı (NDA)" ile birçok muhalefet partisinin "Hindistan Ulusal Kalkınma Kapsamlı İttifakı (INDIA)" adı altında toplandığı geniş koalisyona karşı yarışıyor.

Seçmenler, ülkedeki 28 eyalet ile "Birlik Toprakları" adı verilen 8 özel yönetim bölgesini kapsayan genel seçimler çerçevesinde 19, 26 Nisan; 7, 13, 20, 25 Mayıs ve son olarak 1 Haziran'da oy kullanacak.

Seçim sonuçları 4 Haziran'da açıklanacak.