DÜNYA

Hizbullah, yeni genel sekreter seçildiği iddialarını yalanladı

Hizbullah, İsrail saldırısında hayatını kaybeden genel sekreterleri Hasan Nasrallah'ın yerine yürütme konseyi başkanı Haşim Safiyuddin'in seçildiğine dair çıkan haberleri yalanladı.

Abone Ol

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında dolaşan genel sekreterlik ile ilgili haberlerin geçersiz olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Genel Sekreterimiz (Nasrallah) şehit olduktan sonra, Hizbullah'ın organizasyonel prosedürlerine dair bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerin gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, Hizbullah liderliğinin bu konudaki çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Hizbullah liderliği tarafından resmi bir açıklama yapılmadıkça, bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiği" vurgulandı.

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırıları

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah ile devam eden çatışmalar sırasında, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, bu saldırılar sonucunda 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1174 kişi hayatını kaybetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'a yapılan hava saldırısında yaşamını yitirdi. Hizbullah, İsrail'e roket ve füzelerle karşılık vererek, ordu üslerini hedef alıyor. Ancak, bu saldırılarda büyük çapta hasar bildirilmiyor.

İsrail bombardımanları nedeniyle Lübnan içinde yüz binlerce kişi yerinden edilmiş durumda. Ülkedeki göç dalgaları, güney kesimlerden başkent Beyrut ve kuzeye doğru devam ederken, Suriye'ye de on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.