Artvin'in Hopa ilçesindeki Cankurtaran köylüleri, ağaçların kesimine engel olmaya çalışırken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Reşit Kibar hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

Borçka Orman İşletme Müdürlüğü'ne giderek ağaç kesiminin durdurulması için dilekçe veren köylülerden olan ve saldırının da tanıklarından Dursun Ali Koyuncu yaptığı konuşmada sabırlarının tükendiğini belirtmişti.

Halkevleri'nden Açıklama

Halkevleri'nin X hesabından yaptığı paylaşımda, Koyuncu'nun bu sabah polis tarafından gözaltına alındığı duyuruldu.

Paylaşımda, "Hopa Cankurtan'da ormanlarına yağmacıları sokmak istemedikleri için katledilen Reşit Kibar'la birlikte saldırıya uğrayan Artvin Halkevi Yöneticimiz Dursun Ali Koyuncu tutuklandı! Dursun Ali'nin gerekçe sunulmadan, hukuksuzca, apar topar tutuklanmasının tek sebebi var, hakikati haykıran sesini susturmak. Memleketin dört bir yanında Dursun Ali'nin sesinin yankısı olacağız! Fail sadece tetiği çekenler değil, Fikret Merttürk, Faruk Çelik başta olmak üzere bu katliama, yağmaya yol verenler, yargısıyla, jandarmasıyla, valisiyle halka düşman sermayeye dost AKP iktidarıdır. Hesap vereceksiniz" denildi.

SOL Parti'den Açıklama

SOL Parti üyelerine yönelik operasyonda ise Mete Akyüz ile birlikte bir genç daha gözaltına alındı. SOL Parti Hopa hesabından yapılan açıklamada, silahlı saldırıda öldürülen Reşit Kibar'a sahip çıkmak isteyen Hopalılara ev baskınları yapıldığı belirtildi.