SİYASET

HÜDA PAR’dan Narin Güran açıklaması

HÜDA PAR Genel Merkezi, 19 Ağustos’ta kaybolan ve bugün ölü bulunan Narin Güran’a ilişkin açıklama yaptı.

Abone Ol

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cesedi köyün altından geçen Eğertepe Deresi’nde bulundu.

8 yaşındaki Narin Güran, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Tavşantepe Köyü’nde 21 Ağustos’ta kaybolmuştu. 19 gündür dağ taş aranan Narin’e ulaşılamamış, amcası S.G, aracındaki DNA izleri nedeniyle tutuklanmıştı.

8 yaşındaki Narin Güran’dan sabah saatlerinde kötü haber geldi. Narin’in cansız bedeni Tavşantepe Köyü’nün hemen altından geçen Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Narin’in bedeninin konulduğu çuvalın içine ayrıca taş konulduğu belirtildi.

Eğertutmaz Deresi’nde daha önce de aramalar yapılmış, ancak Narin’e ait bir iz bulunamamıştı. Narin’in bedeninin derenin içindeki balçık nedeniyle mi bulunamadığı yoksa sonradan mı dereye atıldığı araştırılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Narin’in tutuklu amcasının HÜDA PAR üyesi olduğu iddia edilmişti.

HÜDA Par, açıklamasında, “Değil kızın ailesinden köyde bile bir tek üyemizin olduğunu ispat etmezseniz alçak ve şerefsizsiniz” demişti.

Narin’in bugün cansız bedeninin bulunmasından sonra HÜDA PAR bir açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“Yine yüreğimiz dağlandı.

3 hafta önce kaybolan #NarinGüran kızımızın bir cinayete kurban gittiği haberi bizi derinden üzmüştür.

Nazenin yavrumuza Allah'tan rahmet, sevenlerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Çocuklarımızın güvenliği ve huzuru için yetkililerin gerekli tüm adımları atması büyük önem arz etmektedir. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için toplum olarak hep birlikte çaba göstermemiz gerektiğini vurguluyoruz.

İlgili kurumların olayı en ince ayrıntısına kadar aydınlatmasını ve sorumluların ağır bir şekilde cezalandırılmasını talep ediyor, olayın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”