TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AKP’li Hüseyin Yayman tarafından yapılan açıklamada, çevrimiçi oyunlarla ilgili çalışmalar yapıldığı ifade edilmişti.

Çocukların arasında yaygın olan Roblox oyununa da erişim engeli getirilmesiyle yeni oyun yasaklarının gelebileceği akıllara gelmişti.

Milli güvenlik sorunu olarak görülen bazı oyunların varlığından bahseden Yayman'ın, dijital bağımlılık için hükümet olarak bir yol haritası belirlemeye çalıştıkları belirtildi.

Hürriyet yazarı Hande Fırat'ın yazısında aktardığına göre; hükümet, 'bağımlılık yapan' oyunları oynayan çocuklarla görüşme yapılmaya hazırlanıyor.

Konu üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da şunları söyledi:

"1 Ekim’de gerçekleştirmeyi planladığımız Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı’nda dijital bağımlılığı 3 ayrı grupla paralel oturumlarda ele alacağız.

Birinci grupta bu konuyu çalışan STK’lar ve akademisyenler olacak.

İkinci grupta bu oyunu oynayan çocuklar olacak. Onların sürece dair motivasyonlarını anlamaya çalışacağız. Onlarla oyunda geçirdikleri süreyi, motivasyonlarını ve oyuna eşlik eden süreçleri ele alacağız.

Veli ve Çocuklar İnceleme Altında

Üçüncü grupta ise yetişkinler yer alacak. Dijital bağımlılık sadece çocuklarla ilgili bir süreç değil, yetişkinlerde de bu çeşitli şekillerde oluyor. Hem bu konu ele alınacak hem de veli perspektifinden çocukların süreçte nerede yer aldıkları ile ilgili konuşacağız.

Dijital bağımlılık sonucunda radikalleşme, intihar, boşanma gibi olumsuz, bireysel, aile temelli ve toplum temelli sonuçları da göz önünde bulunduracağız."