EĞİTİM

İBB yurtlarına başvurular başladı: Yurt fiyatları ne kadar, başvuru koşulları neler?

İBB yurtlarına başvurular başladı. İBB yurtlarına nasıl başvuru yapılır? İBB yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İBB yurtlarına başvuru koşulları neler? İBB yurtları ne zaman açılacak? İBB yurt ücretleri...

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan yurtlara başvurular 16 Ağustos itibarıyla başladı. 2024-2025 dönemi için başvurular, 19 Ağustos'a kadar devam edecek.

Başvuru sonuçları 28 Ağustos tarihinde açıklanacak. Asil ve yedek üyeler 28 Ağustos 2024'ten itibaren yurt.ibb.istanbul adresi üzerinden duyurulacak.

Yurtlar, 7 Eylül 2024 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

İBB Yurtlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

İstanbul Senin uygulamasında yer alan İBB Yurt Başvurusu alanından ve yurt.ibb.istanbul sitesinden online olarak başvurular alınıyor.

Bu eğitim döneminde 14 yurtta, bin 291 odada öğrencilere hizmet verilecek. Ayrıca 37 engelli öğrenci yatak kapasitesi de yurtlarda bulunuyor.

İBB Yurtları Ne Kadar?

İBB yurt ücretleri, kahvaltı ve akşam yemeği dahil olmak üzere aylık bin 950 TL olarak açıklandı. Bu yıl açıklanan rakamın geçtiğimiz döneme göre yüzde 50 zamlı olduğu biliniyor.

İBB Yurtlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

İBB yurtlarına başvuru yapmak için T.C. yurttaşı olmak, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, kayıtlı olan kurumun İstanbul il sınırları içinde bulunması, öğrencinin ailesinin (anne-baba) İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması gerekiyor.

Ayrıca öğrencinin taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması, zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması, öğrencinin kamu personeli olmaması, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmaması ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması, yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması şartı bulunuyor.

Depremzede öğrencilerin de kayıt aşamasında dikkate alınacağı ifade ediliyor.

İBB Yurtları Hangi İlçelerde?

İBB'ye Bağlı Kız Öğrenci Yurtları: Avcılar 1, Avcılar 2, Bayrampaşa, Eyüpsultan, Küçükçekmece, Örnektepe, Maltepe, Kadıköy.

İBB'ye Bağlı Erkek Öğrenci Yurtları: Ümraniye, Bağcılar, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Şişli.