İSTANBUL (AA) - İbn Haldun Üniversitesi, Türkiye'de az sayıda bulunan "göz takibi" laboratuvarını öğrencilerinin hizmetine sundu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, psikoloji bölümü çatısı altında faaliyet gösterecek laboratuvarda göz takibi teknolojisi sayesinde, gözün hareketleri incelenerek elde edilen verilerle insanların dış dünyayı nasıl algıladıkları, beynin bilgiyi nasıl işlediği ve analiz ettiği gözlemlenebilecek.

Açıklamaya göre, İbn Haldun Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timothy Jordan, bu laboratuvarda ilk hedeflerinin Türkçe diline yönelik olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Jordan, insanların Türkçeyi nasıl algıladıklarına yönelik çalışmalar yürüteceklerine dikkati çekerek "Türkçe, araştırmalarda çok az temsil edildiğinden ve bu yanlış olduğundan, laboratuvar hem bu dengeyi kurmayı hem de Türk okuyucuların beyinlerinin nasıl çalıştığını ve belki de Türkçe okurken o kadar da iyi okuyamayan kimseler için okuma becerilerini nasıl geliştirileceğimize yardımcı olacaktır." ifadesini kullandı.

Beynin işleyişi hakkında akademik bilgiye ulaşmanın önemine değinen Jordan, bu çalışmanın çocukların Türkçe öğrenim süreçlerine de katkı sağlayacağını kaydetti.

İbn Haldun Üniversitesi lisans ve lisansüstü öğrencileri, akademik araştırmaların yanı sıra laboratuvarda deneyler yürütüp projelerde de yer alabilecek.