EKONOMİ

İddia: Kredi kartı limitlerine ilişkin genelge yayınlanabilir

AKP tarafından dolayı Meclis'e sunulan yasa teklifine göre; 100 bin TL’lik kredi kartı bulunanlardan yıllık 750 lira savunma sanayi fonu payı alınacak. Bunun üzerine yurttaşlardan kart limitlerini düşürme talepleri geldiği ifade ediliyor. Ekonomi yazarı Nazlı Sarp ise "Bankaların limit düşürmek isteğini kabul etmemesi için genelge yayınlanabileceğini" öne sürdü.

Abone Ol

AKP tarafından Meclis'e sunulan yeni kanun teklifine göre; kredi kartı limitine vergi getirilmesi öngörülüyor. Buna göre; 100 bin TL’lik kredi kartı bulunanlardan yıllık 750 lira savunma sanayi fonu payı alınacak.

Katılım paylarının, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktarılacağı ifade ediliyor. Bu şekilde toplamda 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL’lik bir gelirin elde edileceğini belirtiliyor. 

Sözcü'nün aktardığı bilgilere göre; yeni vergilere karşı yurttaşlar, bankaların çağrı merkezine başvuruyor ve kart limitlerini 99 bin 900 TL'ye düşürmek istiyor.

Bankalar Kabul Etmesin Diye Genelge Çıkabilir

Ekonomi yazarı Nazlı Sarp, yurttaşların limit düşürme talebine ilişkin Sözcü TV'ye verdiği demeçte, "Bankalarda inanılmaz bir iş yükü olacaktır. Özellikle pazartesi günü bir yığılma meydana gelecektir" dedi.

Ayrıca Sarp, "Bankaların bunu kabul etmemesi için bir genelge yayınlanır diye düşünüyorum. Çünkü her şey mikro birtakım önlemlerle gidiyor" diye konuştu.