14 Mayıs seçimleri öncesinde Altılı Masa'nın iki önde gelen lideri olan, seçim yenilgisi sonrasında ise aralarındaki gerilim su yüzüne çıkan eski İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener ile eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, davalık oluyor. Kurmayları, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesini 'ihanet' diye nitelemesi sonrası Akşener'in Kılıçdaroğlu'na dava açmayı planladığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Kılıçdaroğlu, Kısa Dalga’dan Günel Cantak’la yaptığı söyleşide, Akşener’in Beştepe'ye gitmesi hakkında "Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz" demişti. Eski CHP lideri, şu ifadeleri kullanmıştı:

"6 lider Türkiye’yi nasıl yöneteceğimiz konusunda bir ortak mutabakat metni üzerinde anlaşmışsak (ki bu metin bizim demokrasi tarihimiz açısından çok değerlidir), Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişte yapılacak Anayasa değişiklikleri konusunda anlaşmışsak masadan kalkma ve tekrar masaya dönme süreci yaşamamalıydık. Sayın Akşener’i daha sonraki süreçte Saray’da görünce doğrusunu isterseniz şaşırmadım... Yaşadığımız bu topraklarda maalesef ihaneti de görebiliyoruz."

'İFTİRA' DEĞERLENDİRMESİ

Kurmayları Kısa Dalga'ya yaptıkları açıklamada, Akşener'in Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında kullandığı “ihanet” ifadesini ve seçim yenilgisi üzerine sarf ettiği sözleri yargıya taşıyacağını söyledi. Kısa Dalga'daki haberde, "Akşener’e söz hakkını kullandırmak için kurmaylarıyla yaptığımız görüşmede 'Söz hakkımızı basın üzerinden değil, yargı yoluyla kullanacağız' yanıtını aldık" denildi.

Buna göre, söyleşiden haberleri olduğunu belirten kurmaylar, Kılıçdaroğlu’nun Akşener ile ilgili açıklamalarını “iftira” olarak nitelendirdi. Meral Akşener'e yakın isimler, sürece ilişkin yakın zamanda İYİ Parti kurucusu olan Koray Aydın hakkında yaptıkları suç duyurusunu hatırlattı.