Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, katıldığı bir televizyon programında HDP'nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söylediği için rütbelerinin geri alınması riskiyle karşı karşıya. Sabah gazetesinin haberine göre, Avcı hakkında soruşturma açıldı.

DEMİRTAŞ'IN FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNDU

Katıldığı programda Avcı, "Vekiller her türlü siyasi dokunulmazlıklara sahiptirler, fiili olarak örgütler bağlantıları olmadığı sürece tutuklanmaları evrensel hukuka aykırıdır. Fikirlerden dolayı kimse sorumlu olmamalı. Türkiye bunlara fatura kesiyor" ifadesini kullanmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hanefi Avcı'nın kurduğu cümlelerin "6-8 Ekim olaylarına ilişkin yapılan kışkırtıcı sokak çağrısının ve silahlı terör örgütüne yönelik açıklamaların hukuka uygun olduğu izlenimi yaratmaya çalıştığı" iddiasını da öne sürdü.

SABRİ UZUN DA, KAFTANCIOĞLU'NA DESTEK VERDİĞİ İÇİN SORUŞTURMALIK OLDU

Daha önce de Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen hapis cezasını onamasının ardından sosyal medya hesabından "Sayın Kaftancıoğlu, Halide Edip, 23 Mayıs 1919 günü İngiliz işgali altındaki İstanbul Sultanahmet meydanında özgürlük nutku atmıştı. İşgalciler bile Ona, senin gibi ceza vermemişlerdi. Türk kadınlarını sizin şahsınızda kutluyorum" diyen Emniyet İstihbarat eski Başkanı Sabri Uzun hakkında aynı taleple soruşturma başlatılmıştı.